En hemsk anektod

Min granne berättade en liten anektod för någon vecka sedan.

"Min fars morbror levde ett tufft liv som liten, hans far var nämligen väldigt sträng. Han jobbade en hel sommar för sin far, men tjänade väldigt dåligt. När han hade jobbat hela sommaren köpte han en fotboll för alla pengar han tjänat. En hel sommar, för en fotboll. När han sedan lekte med sin vän på ängen, sparkade fotboll till varandra, som pojkar gör - Då kom hans far och högg sönder bollen, skrek att 'här på min äng ska man inte hålla på och sparka boll'.

En morgon vid Kroksjön

Alarmet på mobilen ringde klockan elva. Jag gick hastigt upp och gjorde frukost i tron att jag strax skulle åka och gymma med Mathias och sen glida till Grisslinge med honom.

Sen fick ja ett sms om att han skulle ta en körlektion. Hela dagen var paj, för tillfället. Så jag åkte till hopptornen med Morgan & Co. De första jag gjorde var att klättra upp i ett träd, bredvid hoppbrädan. Knäckte av några små grenar som var ivägen och förberedde mig för att hoppa.

Och så gjorde jag de.

Fick inte direkt ett bra utskjut, när jag föll mot vattnet såg ja att jag skulle landa i grunt vatten, med berg under. 'Fuck, nu bryter jag något' tänkte jag i luften. Men jag landade soft, eller... Jag nuddade ju bergbottnen med fötterna, men klarade mig. "Gör inte de där!" skrek jag till grabbarna. Sen voltade vi på som vanligt där, lika kul som alltid.


Morgan skulle prova målbärgare för första gången från 4:an. De gick sådär... Kan hittas på FB om ni är vänner med honom eller Kim.

Rackartygarna

Ni minns youtube-klippet kallat LingonGrova [HD] jag länkade på bloggen för ett tag sen va? Grabbarna som kallar sig Rackartygarna som åt lingongrova, började skrika 'GROOOV!!!' och flippade totalt.

Deras youtubekonto Sparveen har några riktigt schysta klipp. Kolla upp de! Nu har de dock bytt till ett nytt konto som heter RackartygarnaTV, dem börjar satsa ordentligt. I alla fall. Killarna är helt tokiga, om ni tycker jag var flippad som 'endast' hoppade från Djuröbrons 22 meter, ta en titt på de här:


Finns även ett klipp där han kör från 25 meter, en dubbel såndär! Fatta sjukt. Andra klipp jag kan rekommendera är 'The Grusgropen Edit', 'Rackartygarna - Short Trailer' och 'Rackartygarna - Lijanfilmen'.

Glider runt, hänger runt, tjänar pengar

Hej era ostar.

Har ni haft det skönt idag? Badat mycket? Solat mycket?

Jag hoppas det.
Själv gick jag upp klockan 9, åt havregrynsgröt, ägg och proteinshake och infann mig sedan på WorldClass klockan 10.10 Därefter åkte jag till jobbet, klockan 12 - 20.30 (men vi var så effektiva att vi slutade 19.40). Men de gjorde inte jättemycket, missade ju ändå solen TOTALT idag. Och de var inte överdrivet mycket folk som badade idag kan jag meddela. Skulle varit värt om de varit en helgdag då jag får 50% OB i alla fall, men de fick jag ju inte idag.

Men! Man ska inte hänga läpp. Pengar är alltid pengar och i morgon blir vädret snäppet vassare än idag. De ni! Gör er redo för Grisslinge, era ostar.


P A S S E T
Bröst
• 4 set Bänkpress 8, 6 reps 70kg, 10, 8 reps 65kg
• 4 set Lutad hantelpress (30%) 10 reps 23,5kg
• 3 set Sittande press i CC 15 reps
Triceps
• 3 set Dips 15 reps
• 4 set Pushpress m. rep 10 reps, 36kg
• 4 set Pushpress m. stång 15 reps 50kg
• 3 set sittande tricepspress 10 reps, 64kg
Mage (tvätten)
• Hubbes-fitness-mag-pass (HFMP)
• Evil Wheel
• Massakern (Benlyft)

Filmtips

Har skapat en ny kategori i bloggen nu, 'filmtips'. Ganska uppenbart vad ni finner där. Nu blir de lättare att hitta någon film att se för er, om ni vill ha något att se men inte vet vad.

Ska dock in och redigera alla tidigare inlägg där, så ni tydligt ser IMDb betygen och även skriva vilken genre det är. Sen skriva lite mer om vad JAG tycker om filmerna, mer än "den var bra".

Soft va?

Äntligen sol

Äntligen ordentlig sol efter två veckors moln och regn. Jävla olyckligt att Wille dragit till Malta för den här veckan. Vem ringer jag nu när man vill till Grisslinge? Vem svarar? Jag vet inte. Dessutom får Wille se självaste Deadmau5 ikväll - bara sjukt.

I morse åkte jag med brorsorna och Morres moppegäng till 'hopptornen' och badade. Kroksjön går ju i alla fall att bada i, de är alltid något. Helt vild flotte där, den vet inte vad den vill, ramlar nästan över hur lätt som helst och förflyttar sig runt i en area av 20x20 meter.
Morré

Någon som vill dra till Ekvik klipporna någon dag? Eller något annat tokigt ställe? På onsdag blir de grymt väder. De blir de iochförsig morgon också, men då jobbar jag från 12 - 20.30, sjukt segt. Kommer de ens vara mer än 20 besökare under dagen? De vete fan.

Deffinera... Igen

Tar mig en titt i spegeln. Blir lite ledsen, vad fan är de jag ser?
- Lite pluffs.
De var inte där för en vecka sedan. Nedre delen av magen, blir lite lack. Skägg alltså. Har ätit lite hursomhelst sedan sommarlovet började, mindre än vad jag normalt äter, men onyttigt. Idag åt jag till exempel pizza till middag.

Ska nog börja deffa igen. Fast blir nog ingen råseriös sådan, bara 'bli-lite-tightare' liksom. Blanda proteinpulvret med vatten istället för mjölk, om man säger så.

Slug Pitbull

Kolla lite kort på den här videon
(eller hela, om ni vill)
Hur slug är inte Pitbull?
Vad är de för en min han gör?
Varför är hans mun så sne när han rappar?

Ser ju tokskevt ut.


Excuse me
But I might drink a little bit more than I should tonight
And I might take you home with me if I could tonight
And baby, I'ma make you feel so good tonight
'Cause we might not get tomorrow

Midsommardagen 2011

Jag och Wille fick skjuts av Tom till GBC, tog sen buss hem till Wille och försökte se filmen Old Boy. Ska tydligen vara "ett mästerverk" men jag vet inte... Får väl ge den ett helhjärtat försök någon gång, men den var enligt oss bara sjuk och vi orkade inte. Sen behövde jag dessutom dra till Boda Brygga. Därifrån åkte jag båt till Lillön.

Till min... Besvikelse var de inte lika många där som de brukar vara. Varken mina kusiner Evelina eller Mattias var där, och inte heller syskonen Lundström. Och Morgans kompisar kom efter ett par timmar och hämtade honom. Men efter några bärtz och drinkar var det ändå soft att ligga och titta på en gammal bondrulle.

Idag åkte vi hem. Nu hoppas jag på att morsan åker och köper pizza snart. De är nästan som en tradition efter midsommarhelgen nämligen.

Midsommarafton 2011

Midsommarafton brukar jag i regel alltid fira med släkt och liknande på mina kusiners landställe på Lillön. Vi åker sedan till Gällnö för att se på/dansa runt midsommarstången och brukar sova över på kusinernas landställe 2-3 nätter.

I fredags gjorde jag inte detta, utan stannade hemma på midsommarafton. Alla andra i familjen åkte till Lillön. För att få lite feeling gick jag ner till Kroksjön för att se folk från Strömma fira midsommar där, se när dem dansar små grodorna och de. Sen åkte jag hem till Marcus och åkte sen vidare med honom, Wille och Erik till Tom. Grillning, kubb och fest blev de. Trevligt, trevligt.
Under shuffle-setionen hos Tom så har jag på något sett fuckat upp min vänstra fot. De gör liksom ont ovanpå den. Antingen har jag klivit jävligt skevt eller så har jag fått någon annan på foten. Eller en kruka eller något liknande, jag vet inte. Ont gör de i alla fall, haha.


Jag förra midsommaren

True Grit

True Grit. Se den! Riktigt bra film, förstår mycket väl varför den fjortonåriga Hailee Steinfeld blev Oscars-nominerad för 'Bästa Kvinnliga Huvudroll'. Bra prestation må jag säga. Sen var gubben i filmen tokhärlig. Finns en scen där han sparkar ner indianungar från ett altanräcke, de fick jag ett gott skratt av. De enda jag inte gillade var slutet... Men men. Tycker den förtjänar 8,5.

Filmen är regisserad av bröderna Coen. Handlar om fjortonåriga Mattie Ross (Hailee Steinfeld) far har blivit skjuten till döds av ynkryggen Tom Chaney (Josh Brolin) och hon är fast besluten att se till att rättvisa skipas och att mördaren får vad han förtjänar. Hon tar hjälp av en skjutglad, försupen gammal U.S. Marshal, Rooster Cogburn (Jeff Bridges), och de ger sig iväg - mot hans protester - för att få tag på Chaney. För att kunna hämnas sin far måste hon förfölja brottslingen in på Indianernas territorium och dessutom hitta honom fort, innan en Texas Ranger vid namn LaBoeuf (Matt Damon) fångar honom först och för honom till Texas för att stå till svars för mordet på en annan man.

Genre: Äventyr, drama, västern
Betyg på IMDb: 7,9/10


Tryck på bilden, bitch

Prata inte högt

När jag satte på True Grit på datorn, kopplad via en ljud- och VGA-sladd till TVn dröjde det inte länge förrän min mamma började prata. Sedan började Morgan prata. Jag sa gång på gång åt dem att vara tysta. Mamma började spela en video på mobilen hon filmat tidigare under dagen, jag blev lack och pausade filmen.

"Så, nu kan du visa den utan att vi andra blir störda." Sagt och gjort, det blev som jag sa. Sedan fortsatte vi med filmen. Morgan råkade nämna att hans kompis svimmat på en buss p.g.a. att han fått en ojämn hjärtrytm av ADHD-medicin. Morsan började då fråga saker om det. "Om du ska hålla på och berätta anekdoter och ni ska diskutera det får ni fan pausa filmen eller gå iväg och prata om det" sa jag högt.

Granngrabben blev skjutsad runt på en kontorsstol över stengolvet i hallen och de gav ifrån sig höga ljud. Jag flippade lite grann. Men de gjorde jag många gånger under filmen. Efter att 1/3 gått av filmen var de i alla fall lagom filmtystnad. Hade krävt ett å ett annat "HÅLL KÄFTEN!!!" innan dess dock. Jag var väl på ett sådant humör, tyvärr. Men under en film ska man vara så tyst som möjligt, till och med farsan blev irriterad.


Igår när vi satte oss i biograffotöljerna för att se på Super 8 märkte jag redan under första reklamen att jag hade några riktiga störningsmoment bakom mig. Dem sa "Wow, dem blev till vatten när dem smällde ihop med varandra" under Coca-Cola reklamen.

Vad fan nu då? Undrade jag.

De lät som ett gäng tjejer i 20-30 årsåldern. Dem sa "bruuum!!" när en bil sladdade i en reklam och blev helt till sig under trailern till Transformers 3, "åhåhå!!" sa den ena, nästan fullkomligt tillfredsställd när man fick bevittna en transformer krama sönder ett höghus. Dem diskuterade om hur ful Voldemort var och sa "euw" när han syntes i Harry Potter-trailern. En av dem hade ett hemskt skratt, det där "åhåhåhåh!", jag hörde på skrattet att hon var tjock. Fet, rent ut sagt.

Dem lugnade ner sig när filmen började. Men dem skrattade för mycket när skämten kom i filmen. Dem var, enligt mig, för 'inne i filmen'. Störde mig liksom på att dem satt där och lät.

När filmen var slut vände jag mig om för att se vad vi hade att göra med. Och som jag trodde, ett gäng tjejer i 20-30årsåldern. Skulle kunna vara den sortens personer som min svenskalärare skulle hänga med. Hälften av dem hade glasögon och palestina-sjal. En av dem hade knallrött färgat hår och var, som jag trott, fet. De var helt enkelt som jag hade föreställt mig: ett gäng lesbiska-vegan-vänster-extremfeminister.

Fyfan.

SUPER 8

Igår åkte jag in till stan med pappa och ena lillbrorsan. Vi satte oss på trappan vid Hötorget i väntan på bion och åt ett halv kilo bigaroer. Extra söta, såklart. Sedan var det biodags på Rigoletto salong 1.

Storyn utspelas i en småstad i Ohio i slutet av 1970-talet där ett gäng tonåriga vänner ägnar sig åt att spela in zombiefilm (i filmformatet Super 8) och kära ner sig i söta klasskamrater. Under en kvällsinspelning bevittnar de en bil köra in i ett tåg och orsaka en rejäl tågkrasch. Kameran ligger kvar medan dem flyr och händelsen hamnar på kameran. Något stort och hungrigt rymmer ur en av vagnarna och snart är militären på plats för att mörklägga medan monstret börjar tugga både maskiner och människor.

Det här är lite som 2000 talets E.T, och det är ju på sätt och vis det den vill vara då Spielberg producerar. Filmen var vad jag förväntade mig av trailern (tryck på bilden) och den är ju regisserad av J.J Abrams så Lost-spänningen fanns lite där. De här var tre av huvudkaraktärernas första film, tre av grabbarna och jag tycker dem spelade väldigt bra. Duktiga små p12:or liksom. Om ni gillade E.T gillar ni antagligen den här.

Genre: Action, Drama, Thriller, Sci-Fi
Betyg på IMDb: 7,8/10


Skägg på SMHI

Igår gled jag in på SMHI och kollade hur vädret skulle se ut framöver och nästan dansade av lycka, det stod att det skulle vara 21 grader och sol idag (onsdag). Började skriva om detta på facebook och grejer. Så gymmade jag i morse och mötte sedan upp Wille och gick ner till Grisslinge - för att märka att de inte var en enda kotte där.

"Förstår inte folk att detta är den enda soliga dagen vi fått efter drygt en veckas regn, och att de kommer en till veckas regn efter den här dagen?" tänkte jag.

Sen kom molnen. Vi fick skägg och åkte hem, så jävla ovärt. När de äntligen är "sol" så blir de molnigt och blåser. SMHI är en jävle luremus. Och nej, yr.no suger. Jävla norskt.

FML

Nu är mjölken slut igen. FML


Mr. Brooks

Nytt filmtips. Shit, borde ha en egen spalt i min blogg för sånt här. De blir ju några stycken i veckan. Tänk om ja visste om en annan blogg som skrev massa filmtips, de skulle jag ha nytta av, kan jag berätta.

Earl Brooks (Kevin Costner) är en kärleksfull familjefar och framgångsrik affärsman. Men han har också en hemsk hemlighet. Han är en mördare, känd under namnet The Thumbprint Killer, som blivit beroende av dödandet men som nu vill sluta mörda till varje pris. Marshall, Mr. Brooks onda alter ego (William Hurt), har dock helt andra planer. Marshall älskar mord och förödelse och tänker inte ge upp i första taget.

Kul att se Costner i en lite annorlunda roll. En mörk, men ändå snäll roll. Lite som Dexter typ. Bra film förövrigt, Demi Moore spelar polisen som försöker få fast honom.

Genre: Thriller
Betyg på IMDb: 7,5/10

Tryck på bilden för att se trailen

6 dagar senare

För 6 dagars sedan hade vi 12 paket mjölk i kylen á la 18 liter, idag tog dem slut. De är 2 paket om dagen, 3 liter, i snitt 3 glas per person/dag. Inte ens mycket. Och jag som tyckte de var det.

Märkligt, de där. Aja, nu har vi alla fall mer mjölk. Men inte 12 paket. Handlade på Sabis...


Från dröm till mardröm på WorldClass

Jag var lycklig när jag lyckats övertala farsan att åka med mig till gymmet (han har skyllt på en förkylning några dagar nu) men lyckan skulle förändras.

Han ville köra uppvärmning. Jag gillar inte uppvärmning. Men jag ville träna med gubben min, så jag gick upp till övervåningen på WorldClass och ställde mig på trappmaskinen. 5 minuter senare var jag helt slut, andfådd och kände mig konstig. Gick ner, satte mig och andades ut. Jag mådde illa.

Knallade sen vidare och körde bänkpress med farsan, därefter körde jag hantelpress. Men efter andra setet gav jag upp. Jag gick och la mig i ett hörn och chillade i 20 min. Sen gick jag in på den stora toaletten i omklädningsrummet och la mig. Det blev strömavbrott. Jag låg kvar. Tio minuter senare orkade jag inte längre och stoppa fingrarna i halsen - Jävlar i min lilla låda vad jag kräktes. Jag spydde på WCs WC.

Sen mådde jag bättre. Klarade av att köra WOD, HFMP och de klassiska tricepsövningarna. Sen orkade jag inte alltså. Jag tror de beror på att jag inte ätit speciellt mycket innan, en proteinshake, ett ägg och två koppar kaffe. Det var frukosten liksom. Och de fick jag ur mig, och säkert en eller två shakes från gårdagen med. Så jag åkte med farsan därefter och fyllde på kroppen med tre cheese och en cola på McDonald's.
Underbart.
Pappa tycker jag har konstiga vanor, sa han.

Detta lyckades jag åstadkomma i alla fall;
• 3 set Bänkpress, 1set 75kg 4 reps, 2 set 70kg 8 reps, 6 reps.
• 2 set 15% lutande hantelpress 26kg, 8 reps.
• 3 set pushdown med stång 59kg, 8 reps
• 3 set pushdown med rep 45kg, 8 reps

Jared Leto

Han var ju med i filmen jag såg tidigare idag. Och jag kom och tänka på de att "fan vad han måste leva".

Han är både skådespelare och rockstjärna. Det är ju han som är sångare/gitarrist i 30 Seconds to Mars och sen även en känd skådis, han har liksom varit med i filmer som 'Fight Club', 'American Psycho', 'Panic Room' och som nämnt tidigare, 'Requiem for a Dream'.

Sen är de även han som regisserar de flesta av bandets musikvideos. Vegofjollan har ju ganska softa jobb alltså. Typ som Justin Timberlake. Är dock mer ett fan av Timberlake, om jag ska vara ärlig.

Men jag måste ändå medge de, Leto lever livet.


Requiem for a Dream

"How come you know more about medicine than a doctor?"

Såg en riktig knarkarfilm idag. Det var tydligen en film "man måste sett", så då fick jag ju lov att se den.

Sara är änka och lever ett trist och innehållslöst liv tills hon plötsligt får möjligheten att vara med på tv. För att bli snygg och smal när hon får sina 15 minuter i rampljuset luras hon till en livsfarlig pillerdiet. Under tiden börjar sonen Harry och hans nya flickvän Marion sakta öppna sig för varandra. Båda känner att de hittat räddningen ur åratal av isolering och smärta. Nu skapar deras kärlek en konstgjord tillflyktsort där de kan stänga världen ute. När Harry och hans bäste vän Tyrone framgångsrikt lanserar sig själva som knarkhandlare börjar de tre känna sig oövervinnerliga.

Filmen är regisserad av Darren Aronovsky (Black Swan) och i huvudrollerna ser vi Jared Leto och Jennifer Connelly. En väldigt stark film som visar baksidan med att knarka. Den var häftigt filmad, lite Fight Club känsla nästan.

Genre: Drama, Knark
Betyg på IMDb: 8,5/10!


Filmen har ett mycket känt soundtrack som ni antagligen känner igen från andra filmer, finns även i trailern ni ser om ni trycker på bilden.

Flogging Molly i morgon

I morgon ska jag och Nicolai gå och se det irländsk-amerikanska-keltiska punkbandet Flogging Molly på Grönan.


Jag tror dem flesta har hört dem någon gång. Annars, sök på Spotify på låtar som "What's left of the flag" eller "Salty dog".

Ni kan kan ju annars också lyssna på deras i allmänhet kändaste låt:


Någon som är på?

Mina plastdockor till grannar

Ett grannpar till oss heter Kent och Barbara.

Ett smeknamn till Kent, vad skulle de kunna vara? Kenta? Ja, möjligen, men det skulle också kunna vara Ken. Visst? Och ett smeknamn till Barbara, de finns ju bara egentligen ett som ploppar upp i skallen på en gång.

Ja, precis. Det slog mig nyss att mina grannar alltså heter Ken och Barbie.

De ni!

Alex Schulman rökte crack

Jag gillar Alex Schulman. Om jag inte sagt de förr, jag vet inte. Jag läser hans blogg och brukar inte alltför sällan se på Schulman Show.

Idag såg jag sista avsnittet av Filip&Fredriks 'Nittileaks' där Schulman var gäst. Han berättade innan detta klipp ni ser här under att han då, 1999, blivit korrespondent för skvallertidningen Se&Hör i Hollywood och hade åkt dit för att, ja, korrespondera.

Han berättade att det inte alls var så glamouröst överallt som man trodde. "I varje hörn satt en crack neger..." säger han precis innan klippet. Sedan kommer det fram att "han har rökt crack".

Jag finner de kul att dem ifrågasätter om han inte menar något annat, förklarar vad crack är man han ändå sen säger "Jag tog crack ett par gånger, ja".

Jävligt kul!Sen var Filip Hammar gäst i Schulman Show och då kom dem fram till att han inte visste vad han pratade om, klart grabben inte rökt crack. Då är man ju fast för livet.

Sugen på Pizza, såhär på kvällskvisten

Nu har de gått drygt en vecka sen skolan slutade. Och jag saknar matkortet.

Åt ju nyttigt dem sista tre veckorna och nu saknar jag matkortet. Jag saknar speciellt pizza. Det var länge sedan, men jäklar vad gott det skulle vara. Önskar att det kommer en solig dag framöver så man kan bada/sola på Grisslinge och sedan gå upp och köpa en pizza för att sedan gå ner och äta den på stranden. Eller en kebabpizza på Lill Plogen.

Det vore något, det.


Robyn - 'Call Your Girlfriend' (Feed Me Remix) VIDEO

Jag gjorde den här igår.

Kan inte direkt säga att jag "slängde" ihop den då de tog ett flertal timmar, som resulterade i drygt 2 minuter. Men jag såg att den officiella videon hade släppts till originallåten, så jag tyckte det skulle vara en soft idé att göra om videon till dubstep remixen.Tryck på den här bilden för att se stort. Kolla hur många klippningar man fått göra... Segt.

Behöver film

Otroligt hur segt det går att ladda ner film för mig. Förr tog det 20 minuter, nu tar de flera timmar (farsan böt bredband). I snitt 3 timmar skulle jag tro att det tar, ganska osoft va? Funderar nästan på att börja hyra film istället. Särskilt när de inte är ovanligt att jag får ladda ner i 6 timmar då och då.

Kände därför för att gå på bio idag, se Super 8. Men ingen orkade eller hade pengar till det. Och min plånbok börjar också bli tom. En bio har jag råd med, eller ganska många fler, men de ska ju räcka hela månaden. Och de ryktas om att man får studiebidraget den här månaden också, de skulle vara ganska lägligt. Sen får jag ju lön också, sånt är alltid kul.

Nu väntar jag på att The Adjustment Bureau ska bli nedladdad. Bara 4h 9min kvar....


Batman Dubstep

Dåligt väder under dagarna, så att man vaknade klockan 15 idag gjorde inte speciellt mycket. Förutom att jag har svårt att sova nu på natten. Men de gör inget att man vänder dagarna känner jag, man missar ju inget direkt ändå. Så nu har jag under nattens gång sett på filmen Jerry Maguire (7.3/10 på IMDb) och sen därefter klistrat och fixat ihop den här videon. Snodde klippet från The Dark Knight när Batman "slåss" med Jokern och pillade lite med videon. Gjorde en "dubstep remix" av det, så att säga.

Varsågoda!

(mitt första försök till något sådant, så förvänta er inget)

Bärtza hos grannen

När jag kom hem från konserten gled jag över till min granne Erik. Han och hans tre kompisar satt och drack bärtz så jag joinade. Sedan bjöds jag på en och en annan shots, skulle man kunna säga.

Kvällen spårade ganska bra vill jag påstå. Två av dem började slåss, Erik blev stungen på halsen av en död geting hans kompis kastade på honom. Vi började hugga ner ett träd, men yxan pajade så vi fick såga ner det istället. När dem skulle lyfta bort trädet ramlade Erik och fick de i magen. Eriks kompis shottade sjuka shots, en som innehöll chilisås/teriakisås/BBQsås/vodka och en som endast innehöll ättikasprit. Sedan körde samma snubbe ett race med filmjölk+citronmixblandning+majonäs+ägg+ättiksprit. Det innehåller för övrigt kräkmedel om ni inte visste det. Jävlar i min lilla låda vad han spydde.

Finns säkert några videos som kommer upp på detta.. nu är klockan drygt 4, godnatt!

En eftermiddag med Factory Brains

Idag åkte jag in med Nico och såg på konserter. Och det var inte på vilket ställe som helst utan Kafé 44. Googla det - sjukt läskigt var det där inne ska ni veta. Aldrig varit på ett rödare ställe alltså. Shiet!

Men banden som spelade var bra. Jag gillade speciellt det första, vet inte vad dem heter men dem spelade jazz/pop/soul eller något. Är inte så bra på genrer egentligen, men det var då en tjej som spelade piano och sjöng. Sedan var det en saxofonist, en clarinist och till sist en kontrabas (ståbas) vilket var jävligt fett.

Efteråt var de dags för Factory Brains att spela där sångaren är Nicos bästis. Dem ska tydligen få något skivkontrakt snart med Universal också, ganska coolt. Tycker jag i alla fall.


Unknown

"Everyone should have learnt from the movie 'Taken'. Do not fuck with Liam Neeson"

Handlingen kretsar kring Dr. Martin Harris som vaknar upp efter en bilolycka i Berlin och upptäcker att hans fru Elizabeth inte längre vet vem han är, och att en annan man har antagit hans identitet. Istället för en vanlig minnesförlust där han inte vet vem han är, vet han vem han är men ingen annan tycks veta det. Ensam finner han sig jagad av både myndigheter och lönnmördare och med  taxichauffören Gina som enda hjälp försöker han finna sanningen och ta tillbaka sitt liv.

Neeson säger själv om filmen att den inte är en sån uppenbar thriller, man får tänka lite själv. Det ska inte vara att man tänker "ja, jag fattar" när något förklaras i filmen - och så var det inte heller! En spännande, soft actionrulle med Liam Neeson, precis som i filmen Taken. Den borde ni också se för den delen.

+ Till att January Jones som är med i filmen är jävligt tight också.

Biopremiär nu på fredag, den 17:e juni.

Genre: Action, Mysterium, Thriller
Betyg på IMDb: 7.0/10

Tryck på bilden för att se trailern

Mjölk

Jävlar i min lilla låda vad nöjd man blir när båda föräldrarna råkar handla mat, samma dag. Nu står det 18 liter mjölk i kylen. Satan vad mycket päronsplit jag kan dricka nu! Sjukt nöjd.

Tur att man inte är laktosintolerant..Tidsfördriv i regnet!

En idé slog mig nyss! Eftersom de kommer vara skitväder under den närmsta tiden kan man lika gärna börja följa danska Paradise Hotel som finns på TV6play. Jävlar vad jag kommer bli fast i skiten, hohoho. Ska nog börja titta redan NU. Återkommer om några avsnitt om de är något att se.Ikväll ska jag se Unknown med Liam Neeson. Filmen kommer på bio den 17:e, men palla vänta?

All day, all night - sömn

Inom den här veckan och även nästa ska jag inte jobba någonting. Så glider man in på SMHI och tittar hur dessa veckor kommer se ut, och upptäcker att det kommer vara skitväder och regna i princip hela tiden. Liiite sol tittar fram i morgon (på kvällen) men sedan ser det mörkt ut de närmsta tio dagarna. VÄRT!

Så vad gör man när det är dåligt väder och man inte kan ligga på beachen?

- Jo, man kan ju alltid ta sig till gymmet. Jag har dock bara benpasset kvar att ta mig igenom denna vecka så att hitta motivation att åka och träna stockar idag hittade jag inte. Istället har jag sett på filmen Moulin Rouge och lyssnat på podcasts från både Filip&Fredrik och Alex Schulman. Även sett ett avsnitt av Schulman Show. Men jag har för det mesta bara sovit. Sovit, sovit och sovit.

Vaknade vid 11.30 och tog lite frukost, såg på filmen jag skrev om ovan och sedan somnade jag om. Sen käkade jag lunch och gick därefter upp igen och sov några timmar till.

Varför är jag så jävla trött? Jag har ju i och försig inget annat för mig att göra ändå, och att sova är ju skönt så... Men jag tror de beror på lunchen alltså. Åt nämligen bara glass med jordgubbar.


The Hangover Part II

Det är något speciellt med att gå på bio. Tycker ni inte det? Jag tycker det.

Känslan av det mjuka golvet, affischer hängandes på väggarna och doften av ostpopcorn. Att sedan sätta sig ner i dem sköna fotöljerna, se trailers med högt dolby digital ljudsystem och sedan därefter få avnjuta en film på mäktigaste vis.

Idag såg jag The Hangover Part II med Wille och Nico. Handligen är likt ettan i stort sett likadan, den här gången är det tandläkaren Stu som ska gifta sig och det slutar med ännu en sjuk natt. Denna natt var sjukare än förra, kan jag meddela. Jag vill inte spoila några skämt eller så, så om ni inte sett trailern, gör det inte heller. Jag tänker för en gångs skull inte länka till den. Jag hatar att se en komedis bästa skämt i en trailer och sen förlora det skrattet på bio.

Filmen var som väntat väldigt rolig, såsom alla filmer med Zach Galifianakis är. Nicolai tyckte den var sjukare, roligare och snäppet bättre än första filmen faktiskt. Jag tycker som Wille, den var rolig och var som jag hade förväntat mig. Den var värd att se på bio, så gör det vetja!

Genre: Komedi
Betyg på IMDb: 7.0/10


"FUCK THE POLICE!"


Min pappa och låttexter

Min pappa brukar inte alltför sällan sjunga på låtar. Detta har jag ärvt av honom, jag sjunger likväl som honom inte alltför sällan på någon låt.

Skillnaden är den att min farsa inte kan en enda låttext i världen. Han skyller på att han inte lyssnar på texten i låtarna, och det är därför han sjunger fel. Min lillebror Morgan har ärvt samma sak, han kan inte heller en enda låttext. Jag förstår inte hur det kan vara så svårt, men enligt dem är det inget dem tänker på. De lyssnar på melodin mer, säger dem.

Jag blir dock lite irriterad, men samtidigt skrattar jag, när farsan som idag sjunger på Swedish House Mafia och de borde vara omöjligt att sjunga fel då låten heter de dem sjunger i refrängen, men ändå hör jag honom sjunga:
"Weee'reee gonna saaaave the wooorld... tommorroooww!"

Update: Deffen 2.0

Var på gymmet i morse, körde skiten ur bröstet och tricepsen. Skönt. Sen hade jag först tänkt köra TVÄTTEN men ändrade mig (blir så jävla slapp i magen efter det...) och körde istället bara massakern. Men den funkar ju fint den med.

Sedan var det upp till bevis, jag närmade mig den ökända domedagsindikatorn, viktvågen i herrarnas omklädningsrum på WorldClass... Jag väger nu 71kg. Jag har med andra ord på 3 veckor gått ner 4 kg. Ganska bra jobbat, eller?

Och folk lyckas bli tjocka, förstår inte...

Deffen

Nu har det gått tre veckor och jag har, inte helt oväntat, fått resultat.

Tre kilon har gåtts jag droppat (inte varit på gymmet på en vecka, dess våg visar kanske till och med en större viktnedgång) och min bulkmage har försvunnit. Patrick Bateman är tillbaka så att säga, och så även ådrorna. Men jag funderar på om jag ska deffa ännu mer ändå alltså, det skulle vara kul att se om man lyckas få fram de sista magrutorna så man går från 4 till 6 pack.

Då bör jag nog dra i mig ännu mer protein alltså, vill inte gå ner mycket mer i vikt, bara bli "tightare" som Hollis skulle sagt. Får se hur det går... En ny omgång med proteinpulver har i alla fall införskaffats då dem tre kilona jag hade tog slut.

Gym i morgon blir det, har inte kunnat glida in där på hela senaste veckan så det ska bli skönt att komma tillbaks. Kommer nog dra på mig en jävla träningsverk bara... Men 'de har jag förtjänat".


Tanten med flytleksak i arslet

När jag stod på jobbet idag och gjorde mitt gick en man förbi mig. Sedan stannade han, vände och gick tillbaka till mig och pekade ut mot undervisnings basängen.
"Du, de är en äldre kvinna i basängen som använder en flytleksak för att flyta"
-"Okej"
"Grejen är den att hon har den mellan benen."
-"Ajdå"
"Ja, jag tycker det är jävligt ofräscht att barnen sen ska leka med något som hon kört upp i röven".
-"Jag antar det. Vadå, vill du att jag ska säga till henne?"
"Ah fan, gärna"

Så då fick jag lov att gå och berätta det för denna farmor som chillade i poolen med sitt barnbarn. Hon blev en aning snopen, skulle man kunna säga.

"Va, vem har sagt det?"
-"En man där utanför".
"En mörkhyad man?"
-"Va? Nej.."
"En kvinna?"
-"Nej, någon man där ute. Jag vet, tycker det också är väldigt larvigt men han blev tydligen upprörd, tyvärr".


Hennes barnbarn frågade henne vad det var frågan om, men de ville hon inte berätta.
De finns lite märkliga människor alltså...

Bra start på sommarlovet

I onsdags var det (som jag skrev i något inlägg tidigare) slutskiva. Tyvärr drog jag aldrig på efterfesten, men Skinnis blev det någon dag senare ändå, men mer om det snart. Slutskivan var i alla fall sjukt värd, jag gjorde endast av med 400kr och blev ändå dragen som en tok. Kan berott på att jag var på en studentmottagning innan jag ens började föra, så studentmottagingen är som ett för-förkrök, de ni. Jävlar i min lilla låda vad man träffade folk, både random och gamla bekantskaper.

I går tog min granne studenten men eftersom hon är 93a som gick med 92or kunde hon inte gå på deras slutskiva utan hade istället en hemma hos sig, detta relaterade i en jävligt soft 'Gossip Girl-fest", där både unga och äldre festade. Otroligt skönt att bara kunna cykla hem sedan också.

Idag var de på VGY skolavslutning och detta leder till att man traditionsenligt festar på Skinnarviksberget, så nu kom jag dit ändå. De är en jäkligt fin utsikt där, (enligt mig som kanske inte har mer koll) är de Stockholms finaste utsiktsplats. En jävla massa drös med människor var där och även fast snuten gick runt och hällde ut folks dricka lite här och där var det ändå sjukt kul.

Så nu har jag inlett sommarlovet med att festa tre dagar i rad, nu behövs det en liten paus. Men bara en liten. Kanske.


Trasiga Champagne flaskor är vassa

Som jag skrev häromdagen så börjades dagen igår med att städa utanför skolan 'för att de skulle se snyggt ut inför föräldrarna', så man gick runt och plocka upp gamla ciggpaket, ölburkar och champagneflaskor och slängde ner i stora sopsäckar. När vi hade cleanat ängen bakom skolan gick vi tillbaka för att dumpa dessa nu väldigt fyllda sopsäckar i en container.

Men eftersom vi slängt ner glasflaskorna i soppåsarna hade en gått sönder i min påse, gjort ett hål och stack ut ur den. Självklart när de är 30 meter kvar till containern så svingas ju denna påse jag håller i gåendes och snittar upp mitt ben. Blev ett relativt djupt hack så de var bara att sätta på tryckförband (då det var de enda alternativet om man inte bara ville ha vanliga plåster).

Så i princip så snittade jag mig själv med en trasig champagneflaska - jag lyckas fan alltid göra illa mig.


Bild tagen igår 04.21...

Händelserik dag i morgon

I morgon börjar jag 11.30 och ska tydligen städa utanför
skolan innan (varför?) utspringet sker. Sedan ska vi typ duka av eller
något, har inte riktigt koll.

Därefter ska jag till min kusins studentmottagning och de ser jag fram
emot, jag menar - lite god mat, dricka och fika, det är ju nice? Sedan på kvällen är det dags för SLUTSKIVA. Den startar 22 och slutar 03 och därefter är det efterfest på Skinnisberget från 03 och framåt, så jag siktar på att ta 06 bussen hem från Slussen.

Det kommer bli en lång dag och en lång natt i morgon, de blir nog soft som fan hoppas jag.

Namnsdag

Idag är det min namnsdag, Robert.

De är då ett forntyskt namn och kommer från Hrodebert som är sammansatt av orden Hrode, 'ära' och Bert som betyder 'ljus' eller 'strålande'.

Ah.. Nu vet ni det.

Årets första..

.. Dopp gjordes idag. Jag vet, sjukt sent? De är liksom den 6:e juni idag. Men man måste ju passa på när det är Sveriges nationaldag och allt. Så Morgan skjutsade Erik på moppen medan Kim skjutsade mig på sin fyrhjuling ner till "Hopptornen" vid Kroksjön. De är förövrigt Värmdös varmaste badplats, borträknat pooler.

Och vad kan de varit.. 19-20 grader kanske? Inte mer. Men de var skönt att kyla ner sig i alla fall.

Sedan tänkte vi åka ner till Strömma Kanal och inköpa första glassen i glasskiosken dem har där. Så återigen körde Morgan Erik på moppen medan Kim skulle köra mig på fyrhjulingen. Morre åker ut på huvudleden medan Kim och jag drar vidare på grusvägarna. Vi börjar närma oss en väldigt snäv kurva och jag skriker på honom att sakta ner, men han ropar att han alltid brukar ta denna sväng asskönt och drar på ännu mer. Självklart så flippar fyrhjulingen över och vi hamnar med den, upp och ner, på mitt ben, i ett dike.

Vi skakar av oss gräs och kvistar, skrattar, klagar lite över vart vi har ont och åker vidare. Köper glass. God glass alltså, sen tycker Erik att tjejen som sålde glass ska ha en eloge för att hon var tight. "Hahah, kolla på mig glass alltså.. Hon var fett snygg, men glass kunde hon fan inte göra". Jag fick dock en stor glass, de var soft.

Aja... Under 10 minuter trodde jag att jag hade fått mitt första blåmärke på många många år, men de försvann fort, de var inget blåmärke.. Jävla skevt. Varför får jag aldrig det längre? Nu har jag i alla fall lite svidande armbågar och är öm som fan i röven.


Middag hos Da Silva

I lördags åt jag med min familj middag hemma hos Da Silva, grillade som bara den - kyckling, korv, nötkött och grönsaker. Grillad majskolv är allt bra gott alltså. Sedan tyckte dem de var lustigt hur 'lite' klyftpotatisar jag åt.

"Hahah, ska du bara äta 5 potatisklyftor?" sa dem, då la jag på 2 st till på tallriken (;
Men sedan åt jag ju tre portioner vilket slutade i, enligt tjejerna som räknade, 15 potatisklyftor vilket då var mer än dem åt så.. Tji. Mycket kött vart de i alla fall. Gött.


Mer bilder hittar ni här.

Loca People i Ängsvik

I fredags hade Wille en spontan fest som slutade med att bli en väldigt lyckad fest. Skön start på helgen, minst sagt. Har tyvärr inga bilder från detta men.. De var On i alla fall, så att säga.

Bjuder er på istället därför på en skön låt med en porrig video. Dra upp volymen bra dock, särskilt basen. Om ni taget en öl eller två innan gör inte låten sämre heller.


The Girl with the Dragon Tattoo

Tryck på bilden för att se teasern.


Vad tycker ni? Verkar den soft? Jag tycker det. Den verkar liksom mer hårdare, mörkare och snyggare än den svenska versionen. Att det är mannen bakom Se7en som regisserat gör ju att förväntningarna blir ganska höga på hur pass.. vulgär (?) den blir.

Tarantinos nya film

Som ni antagligen vet gillar Tarantino spagetti-western filmer.

Ni vet, filmer såsom Dollar-trilogin (de gamla Clintan-cowboy-filmerna). Detta märker man på hur han filmar och musiken som är med i Tarantinos filmer, ofta komponerade av just samma man som gjorde musik till de gamla Clintan-filmerna, Ennio Morricone såklart.

Och nu ska Tarantino ÄNTLIGEN göra en spagetti-western. Det finns en gammal western-klassiker som heter Django (1966) och även en ganska ny, japansk film som heter Sukiyaki Western Django (2007, vilken Tarantino skådespelar i) och det ska alltså bli något liknande som hans nya film ska kretsa kring. Och denna nya film ska då heta Django Unchained.
HANDLING
Django (ryktas om Will Smithär en frigiven slav, som under ledning av en tysk prisjägare (Christoph Waltz, Hans Landa) blir en bad-ass prisjägaren själv, och efter att bistå honom i att ta ner några bad-guys för vinst, får hjälp av Waltz med att spåra hans slavhustru och befria henne från en ond plantageägare.

Det ryktas även om att Idris Elba och Samuel L. Jackson ska vara med.

UPDATE: Leonardo DiCaprio kommer antagligen spela skurken i filmen. SOOOFT.

Tyvärr är filmen planerad att komma så sent som 2013. Men egentligen är det bara sagt att den ska komma innan Kill Bill vol. 3 som kommer 2014, så man kan ju alltid hoppas på att den kommer tidigare.

I princip ledig

Nu har man i och princip varit ledig i... En-två veckor? Är det inte något sånt?

Det har liksom varit så att man haft en komplettering någon dag, en annan lektion en dag men liksom inga ordentliga dagar alls att prata om. Visst hålls det fortfarande lektioner och jag gick på två sånna idag, för att det var tänkt att vi skulle filma efteråt. Men det blev till att vaska så jag gick till skolan för att typ få reda på betyg man ska få och se lärarna stå och läsa upp utvärderingar av deras kurser.

- Det är ju helt värdelöst. Förstår inte hur folk kan gå till skolan nu dem sista veckorna och bara höra sånt. Och varför gå dit och få reda på vad man får i betyg? Man får ju ändå reda på det om en vecka, vad kommer ändras?

Nu är det i alla fall kristi himmelsfärd så nu blir det långhelg. Första juni var idag dessutom. Dags att ta årets första dopp, de börjar kännas ganska lägligt snart vill jag påstå. Är ni på?

Stressande?

Jag brukar alltid dunka lite musik på morgonen, för att få igång mig själv - komma in i mitt mood. Men nu kom brorsan in och nästan skrek "Måste du ALLTID spela musik på morgonen? Du stressar oss som fan!"

Vadå, är det här stressande?


RSS 2.0