Nice guys finnish last


'Till I collapse

Hosta. Var svårt att sova igår, låg vaken en timme innan jag ens var nära på att somna. Det kliar i halsen, lite lätt. Så man hostar bort det. Sen när man hostat och sväljer, ja då kommer kliet tillbaka. Och så håller det på så. Rethosta, eller vad det kallas. Jag har det någon gång om året, kan hålla i sig flera månader.

En gång höll det på nära ett halvår, kändes det som. "Robert, du får inte träna när du låter sådär" säger mamma nu. Jag skrattar åt henne. Jag är inte sjuk. Jag hostar bara.

Låter dock som att man är sjuk när man hostar runt på gymmet. Måndagar, fan vad jobbiga dem är. Har kommit underfund med att det är för att jag alltid äter en jävla massa på Kina Thai Gården på lunchen och när vår historialärare släpper oss från lektionen en halvtimme för tidigt (som han gör rätt så ofta) så hinner det inte alls gå 2,5h från lunch till gym. Det är typ den perfekta tiden, för då har man kommit över det där stadiet när man är mätt och även "trött-svackan" man hamnar i, matkoman.

Jag blir illamående! Osoft, minst sagt. Yr också, men det är ganska soft. Men inte sura uppstötningar och det..


Välmos a la playa

I fredags fyllde Jenny och Fredrik Välme år och det var middag hemma hos dem.


Jag och Erik gav oss ut på en färd som gjorde att vi till slut hamnade borta i Huddinge. Väldigt bra uppstyrt av deras föräldrar med maten, drickan och efterätten, riktigt trevligt var det! Och gott, ojoj. Sköna människor också. Sen bar det av in till stan, på bussen dit sjöng folk 'jag må dem leva' i mikrofonen och stämningen var på topp. Väl inne i stan hade jag, Wille och Erik hade planerat på bra. Vi hade skrivit upp oss på listan på Lobbyn, Pure och Nype... Men så hamnade vi på Ace. Så kan det gå.

Det var ändå en lyckad kväll tills jag skulle åka hem. Skrev en arg status på fyllan om det i fredags också, men tar det lite mer ordentligt här:

Jag åkte 474an från Slussen som ansluter vid Grisslinge till 434an hem till mig. 474an brukar anlända till Grisslinge 03.05 och 434an går därifrån 03.07. Därför hade jag ställt mitt alarm på mobilen på 03.03 så jag skulle vakna lite innan, typ två stationer innan. Så har det alltid blivit förut.

Men 474an måste åkt jävligt snabbt för när jag vaknade av alarmet så hade den åkt förbi Grisslinge, Ålstäket, Viks Central och var nu vid Grantoma. Jag fick panik och hoppade av. Tänkte i 10 sekunder efter vad jag skulle göra, klockan var nu 03.04, bussen skulle gå från Grisslinge 03.07 vilket skulle betyda att den skulle komma till Ålstäket 03.08, så jag hade 4 minuter på mig. Jag sprang ner förbi Viks Central och vidare till Ålstäket på 3 minuter, i finskor. Jag hann dit med en minuts marginal.

Sen började jag vänta. Men bussen kom inte. När den var 03.15 gav jag upp. Jag ringde morsan med svansen mellan benen och bad henne hämta mig, även fast jag lovat tidigare på kvällen att inte göra det. Även fast jag lovat två helger innan att inte göra det mer. Sen kom bussjäveln 03.20 så då fick jag ringa henne igen och säga att det var falskt alarm, att hon kunde gå och lägga sig igen. Stelt. Ena snabbt, och den andra alldeles för sakta. Jävla SL.


Lillördag på ett fat

...Idag är det onsdag, även kallat lillördag och hela VGY är lediga i morgon, vilket leder till att vi fått en 'Lillördag på ett fat'. Men folk är tydligen redan mätta.

Folk ska plugga, jobba eller har slut på pengar. Detta gör att andra blir otaggade vilket leder till att taggade människor blir otaggade av alla otaggade. Logiskt. Det hela slutade med att jag blev otaggad på grund av att alla bangade av nämnda anledningar. Det faktum att vi har hela dagen på oss att plugga i morgon verkar ingen tänkt på. De enda som faktiskt skulle ut skulle till Baba Zonic, men det ligger på Söder. Där är det väl ingen fart? Ingen dans? Inget kul? Eller? Inte vad jag hört i alla fall, så kvällen slutade hemma.

Lika bra det kanske, gymmade nämligen idag. Och har tänkt att gymma i morgon också och det hade ju tagit stryk av alkoholen annars. Rygg/biceps/mage stod på schemat vilket jag (som jag nämnt förr) kallar för 'valkpasset'.


Vill man vara fin får man lida pin, helt enkelt.

Världsklass

Man bör inte gymma vid fyra-tiden.

Jävlar i min lilla låda vad mycket folk det var! Och som Mellanmjölk sa, "vad många biffar det är. Vart kom dem ifrån?" De har typ bara ploppat upp. "Såhär var det inte när jag började här" tillägde Tillaeus. Har dem en poäng? Kanske. Jag blev bara irriterad över att allt var upptaget hela tiden. Även back-upsen och till och med back-upsens back-up. Slutade med att jag bara körde viktade dips för triceps, allt annat var upptaget, hur kul är det?

Gårdagens pass gick mycket bättre. Även om det var veckans tråkigaste, ben alltså. Körde ju biceps då också och idag har jag till min stora glädje träningsvärk! Var typ något år sedan jag hade det senast i biccarna. Något som var soft idag däremot var att vågen var tillbaka.

Som ni kanske minns utgår jag alltid ifrån vad jag väger, från vågen på gymmet. Det den visar är liksom min 'officiella vikt'. Men denna våg försvinner ofta. Den är där kanske en-två veckor, sen försvinner den i en månad. Är det någon som går och snor den? Eller finns det bara en våg så någon tjej-PT går in och tar med sig den till damernas? Eller är det någon tjockis som alltid hoppar på den och förstör den?

Låt vågjäveln få vara. Vägde dessutom bara 76,5kg. Kul. Superkul. 3,5 kilo to go alltså, jobbigt... Åt i alla fall på McDonald's idag, alltid något!

Snabbkassan på Coop

Det finns en Coop Konsum-affär i Slussen, det är där jag inhandlar mina flapjacks och tuggummi. Jag har ALLTID tuggummi, vill se till att jämt ha det i jackfickan. Visste ni det? Nej, men nu vet ni.

Anywho, i denna Coop så finns det en snabbkassa. Alltså en maskin man själv går och skannar in sina varor och betalar på och på morgonen är det de enda sättet man kan handla. Jag brukar i och försig alltid använda snabbkassan men nu när det är det enda som funkar så använder även andra som inte förstår sig på det.

Detta stör jag mig på. Folk som är jobbigt oeffektiva vid snabbkassan. Själv kan jag ta på en 3minuters låt när jag går av bussen och sedan sitta på tunnelbanan när låten är slut. Rutinerad på det där helt enkelt, därför blir jag irriterad på mornarna när det står folk som tar tre minuter på sig att slå in några varor. Det heter snabbkassa för att det går snabbt att använda. Man ska vara snabb. Det är inte svårt. Jag har ju inte all tid i världen på morgonen på väg till skolan.

Lär er.


Matalo Bane

Hur taggad tror ni inte jag blir när jag kommer hem, uppdaterar mig lite och får se den här bildjäveln? Shitshitshit, det där på IMAX i London i sommar, utan tvekan.


Blöt kille

Jag känner mig, som Hollsten skulle sagt, blöt. Jag känner mig blöt. Det vill säga pluffsig, vattenfylld, otight. För mycket kolhydrater som binder för mycket vatten. Och för mycket fett.

Så fort jag lyckas komma upp till 80kg (nej, jag har inte lyckats än..) ska jag fan omforma mig. Jag vill bara kryssa i den rutan i huvudet och veta att jag faktiskt lyckats väga så mycket, har jag satt upp ett mål ska klara det. Kan ju inte ge upp nu liksom. Jävla irriterande bara att föräldrarna inte köper hem ordentligt med mat för att jag ska kunna äta hela tiden, hehe. Funderar därför starkt på att köpa proteinpulver igen.

Men när målet är klart, då ska några kilo bort igen. Två veckors deff typ. Bara så jag inte blir retad av mina föräldrar, typ.

Jag känner mig som att jag vill förstöra något vackert


Twitter


Japp, jag har skaffat twitter. Jävlar vad modern man är, eller? Har haft det drygt en vecka nu och kommit fram till att det faktiskt är ganska soft.

För alla er som undrar vad fan det egentligen är så kan jag säga: Det är som alla de där statusuppdateringarna man inte riktigt kan skriva på facebook för dem är skit, det skriver man istället på twitter. För det är menat att vara skit. Man kan högst skriva 140 tecken vilket är sjukt lite. Det är på ett annat sätt tillåtet att skriva vad man vill. Speciellt också hur mycket man vill, folk blir förundrade om man skriver mer än en status om dagen på FB, på twitter kan det vara några i timmen, om man är brutal.

Det jag saknar är att man inte kan gilla twittringar. Det stör mig fortfarande. Men annars är det rätt soft, faktiskt.


Den onda bebisen

Jag tycker det här klippet är jävligt kul, det är så bra. Men samtidigt blir jag också rädd. Är detta ett spontant filmat klipp eller är det uppgjort? Är hon gammal nog för att kunna göra det där på låtsas? Nej, jag tror inte det. Därför är det läskigt. Hon känns verkligen ond.

Men det är som sagt förbannat roligt också.


If you wanna get with me there's some things you've got to know, I like my beats fast and my bass down low

Förra läsåret gick jag en termin på trummor, men nu har jag slutat. Det kändes ovärt när det bara var 20 minuters lektioner och läraren ibland var sjuk utan att meddela, så man åkte dit för att läsa en sjuklapp på dörren. Skolan förstörde flera gånger också, när vi hade en extra sen kväll eller fullt med läxor. En dag i veckan gick åt till det, ville gymma istället. Hehe.

Men ibland sätter mig sig vid trumsetet hemma. Gjorde det idag och idag gick det bra. Brukar kännas så, vad ska man säga, segt, hårt och otakt annars. Men idag var handlederna snabba, då jävlar är det kul. Sätter mig med hörlurar inkopplade till MacBooken, slår på Spotify och köttar loss.

Bild tagen för exakt ett år sen, men så ser det ut när man sitter där med datorn.

Efteråt pep det i öronen i någon timme. Men det var egentligen inte på grund av trummornas oväsen utan snarare volymen på musiken i hörlurarna. Spelar till en pianolåt och hittar på beatet själv, då behöver jag fan höra pianot bra.

Armhävningstävling

Det hela började för länge sedan, jag tror det var ett halvår sen till och med. Wille hade varit ute med Erik och sprungit inför Coopertestet i skolan och efter joggningsrundan skulle de göra armhävningar. 2 set med 25 armhävningar var det tänkt men Erik var så trött att han inte ens orkade första settet. Det konstaterade att Erik inte var en höjdare på armhävningar.

Ett bra tag senare kläcktes idéen om att Wille skulle utmana Erik i armhävningar men med handikappet att endast få använda en arm, se om han kunde slå honom. Detta skulle spelas in och jag bestämde att det skulle bli den första filmen som min Galaxy S2 någonsin skulle få spela in, dess oskuld så att säga. Reglerna var att Erik skulle göra jävligt strikta armhävningar medan Wille fick göra som han ville och att Wille skulle få träna tills deadlinen, men inte Erik. Men sen när jag äntligen fick mobilen blev Erik krasslig och orkade inte göra armhävningar...

Inte förrän idag.

Jag gav Wille en dos av mitt prestationshöjande medel 15 min innan, även kallat PWO (pre-workout), Jacked XX. Sen var grabben igång, det är bland annat som att dricka 4 koppar kaffe fast i 1dl storlek. Han blev tydligen speedad i några timmar efter detta. Knas.

Aja, nog med prat. Här är det, like a boss.


NewNoseHarbour

Vi skulle på ett studiebesök idag, borta i Nynäshamn, aka NewNoseHarbour. Wille körde dit, som en liten chef. Vi besökte en smörjmedelsfabrik, Statoil. Jag, likväl som många andra trodde i drygt en vecka att vi skulle besöka en smörfabrik. Kopplade inte alls grejen med smör, hah.

Efter besöket så klev jag in på gymmet trots förkylnigen, halsonten hade i princip släppt och jag behövde göra mig av med lite ilska. Kunde dock inte bänka för hela fria-vikter-delen av gymmet var upptaget av Nacka Värmdö Posten som gjorde ett reportage om Rasmus Liwendahl. 94:an vann SM i tyngdlyftnig och Nordiska mästerskapet i år, credd till grabben!

Nu ligger jag här med Bamse, han tycks alltid vara med mig när jag behöver honom. Han är en snäll katt, liksom.


Ont i halsen

Vaknar upp och känner den där känslan. Det kliar inte, det svider inte, det gör bara ont när man sväljer. Som att något småvasst sitter fast.

Träningen går förlorad. Helvete! I och försig det tråkigaste, men samtidigt viktigaste passet går förlorat, ben. Jag skulle köpt en jacka tidigare, innan man gick ut och frös livet av sig i helgen.

Hoppas det känns bättre i morgon. Tar med mig kläder i fall att. Tja.

Besviken på halsen, typ.

Budget fuckad

Sedan jag jobbade i somras har jag haft en viss summa på bankkontot som jag i princip inte rört. Även fast jag gått ut och slösat massa pengar jobbar jag var tredje söndag vilket blir 1-2 pass i månaden. Det tillsammans med studiebidraget lett till att jag haft min standardsumma från i somras och sedan bara gått plus-minus-noll sedan dess. Detta har jag varit jävligt glad och nöjd över, tills nu.

Brukar i regel bara gå ut en gång per helg men nu blev det två och sedan shoppade jag i söndags. Jacka, handskar och en skjorta. Nu är min budget fuckad.

Nu får jag ta det lugnt. Jag ska från och med nu, dem närmsta... låt oss säga fyra veckorna ENDAST dricka öl på krogen, för att komma tillbaka.

Fyfan..

Händelserik lördag

LÖRDAG morgon. Vaknade nästan av ett jobbsamtal där dem bad mig åka dit för "det var kris". Slängde i mig lunch och åkte dit, jobbade nära på fyra timmar till stängning. Lite bakis var man, jobbigt med huvudvärk och jobb.

På bussen hem träffar jag Mange och hans "dawg", Felix och frågar om jag ska ut senare. Sagt och gjort, några timmar efter det sitter man återigen på bussen påväg in.


Och så satt man där och tog det lugnt ett tag, har två drinkar jag brukar variera mig mellan att ta och denna kväll blev det White Russia. Den är god den, lite sjukt med mjölk. Men vissa fick spring i benen efter några timmar och vi gav oss ut på stan. Hamnade till slut vid..
Där jag blev rånad, så att säga. Felix drack en breezer så jag kände att det var ett öppet tillfälle för att det skulle vara OK för mig att även ta en, så jag gjorde det - märkte sedan att den gick på 69kr... Aj.

Trodde jag skulle ha vänner att åka hem med men de stannade kvar en halvtimme till så jag fick åka bussen hem själv. Snefylla hade jag lyckats få också så kände mig ganska deppig. Händelserik kväll, men fredagen var mer värd.

MOVITS!

Bjuder er såhär på en lördagskväll på en riktig jävla godbit
Fatta om dem skulle göra en låt tillsammans med The Hives? Skulle vara så otroligt fett.

11-11-11-Utgången

Kvällen började med att jag tog en whisky med farsan och fick en sjukt äcklig grogg av morsan. Det var tänkt som ett litet förkrök innan förkröket.

Sedan åkte jag in till medis och chillade på Hellströms med Matte, Danne, Jeppe och Seb för att fira Johan som dök upp tillslut. Sen började vi hänga med några VGY tjejer och därefter gick jag med två av dem till nattklubben Ace. Väl där firades Tove i kultur på det legendariska datumet. Visste till en början inte alls vem det var men sen när jag träffade henne kom jag på att jag kände henne, hehe. Och så lärde jag känna en massa från den klassen också. Anser mig själv vara en blyg kille men igår hände något. Så jag är lite stolt över mig själv, antar jag.

Det var en kul, lugn och mysig kväll helt enkelt med många nya ansikten.


Uppdatering, ny mobil

Hej.

Det var ett tag sen. Har inte haft tid, jävla nationellt svenskatal har tagit upp flera dagar att skriva. Fick kämpa som fan med det men idag körde jag så nu är det klart. Nu är jag tillbaka. Men allt i veckan har inte vart jobbigt.

Har ÄNTLIGEN (i tisdags) fått min nya telefon, Samsung Galaxy SII, bra skit. Har förut sett det som "Coca-cola vs. pepsi, varför skulle jag ta pepsi?" Men nu gjorde jag det ändå. Blir nog soft. Har brutalt abonnemang med unlimited surf, inte typ 1GB eller 5GB som det brukar vara, så det är fett. Satsar lite på den: köpte Spotify premium och igår inhandlades det både gummiskydd samt plastöverdrag för skärmen. Nu jävlar.

Vet någon om det finns en blogg.se app för android? Vet att det finns för iPhone i alla fall. Hoppas på att spela in den första inspelningen på den i morgon. Har sparat dess film-oskuld till ett speciellt tillfälle, men en liten räka behöver vara frisk först.

Internskämt. Endast rä(e)kan förstår.

Telesnor

För drygt två veckor sedan beställde jag Samsung Galaxy SII från Telenor.

Den 23:e oktober skrev jag "Nu i veckan får jag min nya mobil". Den skulle komma inom 5 arbetsdagar, så under väntan fick jag låna Willes mobil (jag har nog nämnt det, har jag för mig). Men inte fan kom den efter 5 arbetsdagar inte. Inte efter 10 heller. I torsdags fick vi en avisering om att den anlänt till Grantomta för att hämtas upp. Vi åkte dit tidigt i lördags, taggad som fan var jag. Men när man kommer hem och öppnar paketet så ligger endast Joels nya mobil i kartongen. Kan ni förstå min besvikelse? Det hade gått tre gånger så lång tid och så KOM INTE MOBILEN!?

Det är sjuuukt vad mycket skägg jag fick. Men idag fick vi en till avisering om att min mobil nu kommit, så morsan hämtar upp den i morgon. Ä N T L I G E N !

Jävla Telesnor...

Hyffsad arbetsdag, faktiskt

Jag jobbade igår, det var ett tag sen. Jag jobbar nämligen bara var tredje söndag och förra söndagen jag skulle jobbat var jag sjuk så det var som sagt ett bra tag sen. Har hunnit bulka sedan dess och arbetspikén satt riktigt tight nu! Har armarna växt? Ja, typ? Nästan lite stolt, får ta large nästa gång. Yes, liksom!

Brukar köpa en sallad på jobbet, det är lite grann av höjdpunkten med att jobba. Det är en kycklingsallad med bulgur eller pasta och innehåller paprika, isbergssallad, champinjoner och curryröra gjort på keso. Den är jävligt god faktiskt. Sen bjöds det på prinsesstårta dessutom, jobblyx.

Kollade mitt saldo idag dessutom. Har samma som jag hade efter lönen i sommras. Jag går alltså plus minus noll varje månad, det blev jag jävligt glad över. Faktiskt.

Aja, nog om jobb. Hej.

Vaniljglass är tråkigt

Förstår inte riktigt varför, men vaniljglass är inte så himla kul, visst? Bara vit glass. Ganska neutral smak kan jag tycka. Om man förstås inte köper italiensk vaniljglass som faktiskt är gul och inte vit, den kan man äta utan något mer på glassen. Den är riktigt god.

Men vanlig vaniljglass från GB eller Triumf är inte min favorit. Glass utan saker i eller på är överhuvudtaget inte min grej. Det bör vara krokant eller stora chockladbitar i, eller varför inte glassarnas glass, Ben&Jerry med kakdeg. Det är grejer det. Så vad gör glass-Hubbe när det bara finns vanlig vaniljglass hemma? Jo, jag slänger på krossad Frosties och Oboy på glassen. Prova själva, det är inte dumt.


Träningsveckan förstörd

...av sprit.

Som ni antagligen vet (men kanske inte alla) bör man inte dricka alkohol ihop med träning. Varken träning samma dag eller dagen efter att du druckit. Proteinsyntesen och återhämtningen blir helt fuckad, så istället för att man bryter ner dem för att dem sedan skall byggs upp igen så bryts dem endast ner. Det blir alltså motsatt effekt av vad du vill uppnå.

I lördags var det utgång så varken då var det no-can-do.
I söndags var det dagen efrer Halloweenåtgången, så nope.
I måndags körde jag det tråkigaste passet av dem alla, ben/axlar/biceps.
I tisdags var det krök hos grannen så då gick det inte.
I onsdags var det utgång så ingen träning då.
I torsdags var... ja, dagen efter lillördagen.
Och idag är det fest så då går det inte heller.

En veckas lov, men endast en dags träning. Värt... Nästa vecka drar träningen igång igen.

Lillördagen

Igår. Lillördag på höstlovet. Bara massa ungdomar ute.

Förkrök på Hellströms och sen drog vi till Nype. Mötte en lång kö och gick därför istället till Collage där tydligen "alla skulle vara". Och där var alla. Alla killar. Åtminstone i kön. Vi fick skägg och gick tillbaka till Nype där kön mestadels bestod av tjejer (true story) och denna gång var kön mindre. Vi gled in på några minuter och sen var det fest.

Hade inte varit där förr. Soft ställe. Dyrt dock, en 6:a Redbull Vodka för 146 spänn var inte superkul. Jag måste börja dricka mer öl på krogen för att göra av med 600kr utan att ens bli mer än lullig håller inte.

Dem spelade Leona Lewis 'Collide' ett par gånger. Detta klarade jag inte av och varje gång dem drog på den satte jag mig ner i protest. Jag bojkottade den, hårt. Ganska larvigt nu i efterhand kanske, den där dispyten har ju löst sig. Nu står det faktiskt Leona Lewis / Avicii på Spotify. Men kändes rätt i stunden.

Vi åkte taxi till Slussen i tron om att hinna med en buss. Men denna buss existerade inte. Enligt tabellen skulle nästa komma två timmar efteråt, halv sex. Skrållan ringde en vän som åkte och hämtade oss i sin bil, iklädd endast morgonrock. Det var kul! Och snällt, sjukt jävla snällt. En hyvens kille.


Ta en titt på bilden. Wille ser inte bara ut som De Niro utan även som André i Idol? Visst? VISST GÖR HAN? Ja, det gör han. Kul.

Fyllejakt i skogen

Jag vaknar upp. Jag sträcker på mig. Jag är törstig, hungrig och benen gör ont. Vad hände igår?

Jo, min vän Erik som har sitt landställe 40 meter från mitt hus hade med sig fem vänner ut igår, som han har ibland. Och igår, likväl som dem andra gångerna var det spårat chillkrök som gällde. Vi bestämde oss för att mitt i natten ge oss ut på jakt i skogen. Beväpnade med luftgevär och krocketrack och ficklampor började vi traska, "genom en av portalerna" som Erik sa. Det var mörkt, blött och halt och det dröjde inte länge förrän jag ramlade första gången.

Vi satte oss ner för att "inta proviant" (dvs dricka öl) och en av grabbarna började fälla ett träd. Vi kämpade som fan med att få av trädet, det var lite halvsvårt med krocketrack, luftgevärskulor och jumpkicks. Jumpkicks som ledde till att jag halkade på trädet och ramlade, slog i vänstra benet.

Vi hittade inga jaktbyten men ett hus som tydligen påminde om något från filmen The Blair Witch Projekt, så då blev alla rädda och så sprang vi tillbaka. Men då märkte vi att vi inte visste vart vi var. Men efter några minuter hittade vi en stig. Jag ramlade någon till gång och denna gång slog jag i en sten över knät på högra benet.

Vi hittade tillbaka tillslut. Jävlar vad roligt det var - då.

Nu gör det ont.

RSS 2.0