The Departed

Jag har sett denna rulle många gånger, men jag kände för att ge er den som filmtips om ni missat den.

The Departed är min farvoritfilm av alla Scorsese-filmer. Filmen vann fyra oscars, bland annat för bäste film och regissör.

Filmen skildrar två olika personers liv i Boston som båda söker till att bli poliser. Vi har Collin Sullivan (Matt Damon) som lyckas komma in och snabbt blir befodrad inom kåren. Sen har vi Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) som blir stoppad på gränsen av Mark Wahlberg och Martin Sheens karaktärer som styr en egen enhet inom polisen. Han kan inte på något sett bli polis och får istället chansen att bli en infiltratör i den irländska maffian styrd av Frank Costello (Jack Nicholson). På så sett får polisen en tjallare inom maffian. Men maffian har även en tjallare i polisen i form av Matt Damon. Detta leder till en katt-och-råtta-lek där båda försöker få reda på vem den andra är.
Av mig får denna rulle 5/5. Mästerverk.

Tryck på bild för trailer.

Motivation till att träna

Nu är jag igång igen. 3 set på allting.

Bröst
-Bänkpress 6 reps 70kg
-Hantelpress 45% 7 reps 23,5kg
-Bröstpress incline m. rep 42kg
Triceps
-Dips 10 reps 10kg
-Pulldown m. rep 10 reps 42kg
-Pulldown m. stång 10 reps 50kg
Mage
-Evil Wheel 8 st
-HFMP
-Benlyft

Nu är de det här med motivationen. Min lilla jävla lillebror som inte fyller 16 år förrän i februari nästa år ska nu få börja gymma på WorldClass. Farsan köpte kort till honom idag. De handlar tydligen mest om mognad, dem vill inte ha massa P12:or som springer runt och leker (som ett annat "gym" som börjar på G..).

Grejen är att den att den "lilla jäveln" har vuxit om mig. Han är en-två centimeter längre än mig. Och jag väger endast tre kilo mer än honom. Jag har i och försig en helt annan styrka än honom, men ser inte speciellt mycket större ut. Så om två veckor börjar fan bulken. Eller kanske redan i morgon? Nu ska jag kötta mig upp till 80 kg. En ökning på 8 kilo alltså.

Fyfan. Åt nyss kyckling med kyckling till middag. "Now I'm gonna go and do pushups in the kitchen".

Förra sommarn.

När vi ändå pratar om...

När vi ändå pratar om bussar undrar jag och de andra jag åker buss med varje dag en sak.
De finns vad vi kallar "4 sätesplatser" i bussar. Alltså två säten bredvid varandra som sitter emot två säten, så en grupp på fyra kan sitta där och prata. De finns ibland vid en plats i bussen, ibland två.

De fenomen som vi då många gånger upplevt är att när man står i kön i slussen och sen kliver in på bussen, fyra killar, och tänker sätta sig där - då sätter sig nån jävla idiot på dessa "fyra platser" SJÄLV. ENSAM. EGOISTISK. Vilka är dessa människor? Hur fan i mig tänker dem? De förstör ju totalt för grupper på tre-fyra stycken. Jag HATAR människor som sätter sig själva på dessa platser.

Dö.

Mina tankar kring de nya SL-bussarnaNacka och Värmdö har köpt nya Sl bussar, 135st som nästan kostar tre miljoner styck.

Nu har jag lite tankar om de här bussarna.

•Först och främst är de här helt nya citybussar. Vad jag fått höra så är dem inte ens skapade för att åka på motorväg, något som SL förut tog hänsyn till men nu verkar skita i. Men bara dem håller är jag nöjd. 

•De flesta är dock väldigt korta. De finns några med dragspel men de flesta har tydligen inte det. De är som sagt citybussar och gjorda för 3 minuters färder, inte 30 minuter. De blir lätt väldigt fullt på bussen och man får stå, i alla fall hem från skolan. De är ju lite halvjobbigt, faktiskt.

•Sen är de störra mellanrum mellan stolarna (vilket jag dock inte märkt) som gör att gången blir mindre. Man slår lättare i folk vilket kan irritera en del om folk är trötta och så vidare.

•De har även en stor yta som kan användas som ramp till rullstolsbundna, och sedan även en stor yta i bussen som de kan stå på. Men hur ofta har man sett en rullstolsbunden i en buss? Någonsin?

•Ryggstöden saknar plats att lägga huvudet på. Oerhört jobbigt om man vill sova, som jag brukar vilja på mornarna.
 
•Slutligen är texten på utsidan av bussen som informerar om vart den går ny, inte de där klassiska "prickarna" som de tidigare varit. Och i den här nya fonten så är bokstäverna ganska nära varandra. I alla fall så pass att de är svårt att se på längre håll vad de är för buss som kommer. De tycker i alla fall jag är jobbigt.

Men allt är inte negativt. Jag tycker ändå de är soft att vi fått in nya bussar då vissa av de gamla kändes livsfarliga att åka i. Men den förra modellen (med de blåa sätena) tycker jag var mycket bättre. De här har dock en väl fungerande AC vilket bussar typ aldrig haft tidigare. De kan väga upp mycket på varma svettiga dagar och kalla vinterdagar.

Ah... De var väl de. Håller ni med mig?

  


Träning

Har slappat till mig rejält de senaste veckorna. Eller under hela lovet, egentligen. Har i princip bara tränat en gång i veckan under hela lovet fram tills för två veckor sedan då jag inte tränat alls. Och när jag bara tränade en gång i veckan körde jag endast bröst och triceps.

Men nu jävlar. Nu har skolan börjat, då är de så lätt att bara hoppa av vid Mölnviksrondellen och kötta istället för att de ska ta 40 min för mig att ta mig till och från gymmet. Mitt schema ser väldigt lovande ut och jag kommer nu kunna köra 4 gånger i veckan. Kul. I morgon börjar jag, med mitt favoritpass, bröst och triceps. Men jag ska köra något jag inte kört på en månad - mage. Jävlar i min lilla låda vad jag ska få träningsverk.

Peace, I'm out.

Grillkvällen

Skrev ett inlägg igår, men de försvann tydligen. Synd.

Grillkvällen i måndags var i alla fall soft. Grill, fläskfilé och fulöl. Sedan försökte vi spela in lite till Shakespeare-filmen vi hållt på med i några månader (med några månaders uppehåll) men hattig som jag är glömde jag min kamera och vi fick spela in de med en iPhone. Hoppas på de bästa ändå.

Jag måste erkänna de att jag är stolt över att jag tröck i mig en hel fläskfilé (drygt 600g dvs 120g protein, badäng!) själv och dessutom potatissallad på de. Inte Hollsten mycket kanske (han äter ibland 3kg kött till middag) men de var ju ändå ganska bra jobbat, visst?


Grillkvällen innan sommaren. En aning ljusare då.

Djuröbron 2.0

Som lovat så bjuder vi er den här gången på en ännu fetare video med volter osv.


Jag pissar på skolan

Vad jag förstått har vissa redan börjat skolan förra veckan. I pity you, fool. Idag är väl de allmänt att man börjar skolan, i alla fall har båda mina brorsor gjort de. Sen öppnar ju VGY dörrarna för de nya ettorna idag. Men jag pissar på skolan och är ledig en dag till, även om jag hela lovet trott att jag skulle börja på onsdag, fast de är i morgon. De var ju lite halvtrisst. Men men.

Får väl göra så mycket av dagen som möjligt, vi ska spela in Hamlet på WGCC (till skolan iof, men ändå kul) och ha en grillkväll med några i klassen. De är ju alltid trevligt.


Peace, I'm out.

Fest i Kungsan

Igår jag jag på fest i Kungsan.

Nej, de var inte Ung08. Men de var precis bredvid däremot, så i början av kvällen hördes musiken därifrån mer än själva klubben. Jag var med gamla klasskompisarna Linis och Johanna och deras vänner.

Kvällen började med att vi fick in en massa glas med fanta och rosé, on the house. Sen när jag skulle beställa en öl i baren kom en man och trängde sig, en man som hälsat på avstånd från oss tidigare, som nu beställde in 8 öl. Han frågade vad jag skulle ha, och när jag då sa "en öl" så bjöd han mig på en. Skev grej att bli bjuden på en massa när man är kille, men jävligt soft!

När de sedan var dags att gå hem så tänkte jag gå till T-centralen och se om de gick någon tunnelbana till slussen för att hinna med halv-tre-bussen. Men jag har sjukt dåligt lokalsinne och gick åt fel håll, och bara fortsatte tills jag kände att de var dags att ta en taxi till slussen. Men sen såg jag att jag närmade mig slussen, tog ju bara drygt 10 minuter. Då blev jag glad ska ni veta, gick in på donken och firade min lycka med en McFlurry daim med extra kolasås.

Captain America: the First Avenger

I måndags togs min 3D oskuld ordentligt. Hade tidigare sett den senaste Shrek i tekniken, men de kändes inte som de riktigt gilles.

Så Captain America fick äran. Men jag vet inte jag, 3D är inget för riktiga filmälskare. De är bara hattigt, jag tycker de förstör. Bara ett sätt att mjölka ur pengar ur filmer. De var populärt på 80-talet och är åter modernt, men jag hoppas de försvinner då de är klurigt att se en film på en stor bio utan att de ska var 3D.

Filmen i sig var bra. Den var vad den var. Liiite fånig vid några tillfällen kanske, men vad fan. Chris Evans gjorde förvånansvärt bra ifrån sig, spelade bättre än vad jag hade förväntat mig. Det var en bra introducering till 'The Avengers' som kommer nästa år, en film där både C.A, Hulken, Iron Man och Thor är med i. Soft grej att vi satt kvar hela eftertextköret bara för att få se teasern till den filmen. Och att jag visste de från början.
Från och med nu slutar jag skriva "betyg av IMDb.." och sätter istället in en sån här stjärna från IMDb där betyger står. Soft va?


Vi kan gung, gung, gunga i Djuröbron

De här var de som ja sagt att de varit "dags för" hela tiden. Men fittvädret har ju inte varit de bästa de senaste två veckorna. Så igår strunta vi i att de var en massa moln och körde ändå. Agge hade sedan tidigare konstruerat en gunga hängandes i Djuröbron. Jävligt kul faktiskt, tyvärr blev de inga volter, skulle göra en gång men landade (som ni ser i klippet) på ryggen och de gjorde ont i 10 minuter. Förlorade mina guts lite då. Men de blev en skön video ändå som tog 7 timmar att redigera ihop.

Jag är taggad på att dra dit igen, så om du är en orädd kille som har gjort en och en annan volt i ditt liv, hör av dig.Strömma krog och kanalbar

I lördags så gled jag ner till Strömma med grannen (och föräldrarna samt deras vänner) och tog de lugnt, drack några öl och minglade. Typ.

Vi fick efter ett tag bord vid kajen. Jag undrade hur fan mina föräldrar lyckats få de, då de var så pass mycket folk. Då berättade farsan att vi fick låna de av dem som hade de reserverat bordet under kvällen. Jag undrade vem de var och farsan pekade på en lapp på bordet. 'Reserverat under Frank Andersson' stod de. Han hade tydligen då låtit pappa sitta där efter han sagt "nu ska jag upp och dansa, du får bordet så länge".

Min farsa hade då sagt, lite lustig som han är "Men Frank, du kan ju inte dansa?"
Mannen som kommit tvåa i Let's Dance blev tyst.
"Nej jag skojade bara, gå upp och visa vad du går för" fortsatte farsan sedan och skrattade.

Sen gick Frank upp och dansade i någon timme med en 20-30 år yngre brud.
De tycker i alla fall jag var en liten rolig anekdot.


Hanna

Filmen 'Hanna' handlar om den 16 åriga flickan med titelnamnet som uppfostrats till en lönnmördare av sin pappa i syfte att växa upp och döda Marissa Weigler, agenten som mördade hennes mamma. När hon väl börjar sin jakt blir hon och hennes pappa ett mål för fienden och båda jagar varandra.

De här var en jävligt cool film. Den var lite speciell. De var snyggt foto och filmad ur speciella vinklar vilket gjorde att jag gillade den extra mycket. Sköna kläder och scener. Ett par påminda mig faktiskt lite om A Clockwork Orange. De var även ett skönt annorlunda soundtrack, gjort av The Chemical Brothers. En låt speciellt, som skinskallar gick runt och visslade på.


Någon som sänkte den lite var att man inte fick, i min mening, fullt klart för sig hur bakgrundshistorian såg ut, vem som verkligen dödat vem och av vilken anledning. De var lite synd, men annars var de en grym film. De gjorde inte speciellt mycket liksom.

Betyg på IMDb: 7,1/10Kyckling

Jag har under dem senaste två veckorna börjat äta en jävla massa kyckling.

Någon dag har de blivit de till frukost, flera dagar till lunch, mellanmål, flera dagar till middag och till och med kyckling som nattmål en gång. Standarden är att jag steker upp ett par hundra gram kyckling, kryddar med antingen salt, vitpeppar, curry eller vitlökspulver. Och så äter jag kyckling och endast kyckling och dricker ett glas mjölk till, typ. Sjukt nice.

Idag blev de dock en specialare då kycklingen börjar ta slut... Kyckling med köttfärs. Gött!


Baksmälla

Förut blev jag alltid larvigt bakis. Huvudvärk, trött, illamående osv. Ja, ni vet. Jag brukade spy halva dagen efter, om man säger så.

Men som alla vet blir man ju uttorkad och ursaltad. Och folk säger ju att man ska "dricka massa vatten" för att inte må så dåligt dagen efter, eller dricka "varannan vatten". Inte för att jag gör de sistnämnda, men nu förtiden blir jag inte längre nämnvärt bakis. När jag kommer hem fyller jag upp en cola-flaska full med vatten och ser till att dricka upp de 1,5 literna innan jag somnar. Sjukt värt när man vaknar dagen efter ska ni veta. Sen en liter till när man vaknat, om man orkar. Sen är man klar.

Sommar!

I fredags var jag på Sommar! Jag hade inte varit där förut. Har inte varit på speciellt många ställen, faktiskt. Men de var soft där. En stor ungdomsgård, eller "djurpark", med mycket uteplats men också inomhus. 'En utomhusnattklubb'. Jag skulle vara där med några från klassen (som jag också var med, delvis) men när jag åkte bussen påväg dit sms:ade jag min barndomskompis Erik då jag visste att han skulle ha sin födelsedagsutgång då. Och sjukt nog så skulle han till just Sommar! Så han och hans kompisar hängde jag med mycket under kvällen.

Gick till t-centralen och såg att tunnelbanan skulle gå om så pass lång tid att jag skulle missa bussen. Så de blev till att ta taxi till Slussen. Hatar när de blir så. Men jag somnade inte på bussen och åkte för långt som jag brukar göra, alltid något.


Det är inte dags

Det är inte dags... ÄN. Men i morgon är de de!

De är dags

Har väntat hela veckan, ända sedan helgen, men jobb och vädret har varit i vägen. De har stoppat mig. Oss. Men i morgon ser vädret bättre ut. I morgon är de dags. Badkläder. Filmkamera. Bro.

Jag bjuder er på en teasertrailer i morgon.


En timme tidigt

Hur oskön kände man sig inte när man närmade sig jobbet igår, kollade på klockan och de slog en att man var en timme tidig.

Jag skulle börja tolv, men hade mindfuckat mig själv och var där redan vid elva. Förstår fortfarande knappt hur jag lyckades. Jag tänkte då gå upp och gymma, men de var så mycket folk (kö som stack ut ur byggnaden) att jag fick hoppa in lite lägligt. Platserna till simskolan hade släppts, därför ville alla föräldrar skaffa en så bra tid som möjligt för sina ungar. En timme innan badet ens öppnat hade de tydligen suttit utanför och väntat.

På kvällen fick jag i alla fall tid för att gå upp och kötta. Hantelpress, hantelflyes, viktade dips, rep pushdown och pushdown med stång. Badäng.

Hoppa in på jobbet

Alltid lika kul att hoppa in för någon på jobbet, så som jag ska göra i morgon.

De värsta är att de är en tisdag, för de är bara då och på torsdagar som de suger att jobba. Varför? För att badet har öppet längre då än de brukar. Jag börjar vid 12.00 men slutar inte förrän vid 20.30, och alla badgäster (majoriteten av de som besöker oss) går hem lite innan fem. Sedan har vi bara öppet massa timmar för motionssimmare och gymmare. Men då är de liksom ingen som handlar något i cafét, och ingen som skräpar ner. Så man gör i princip inget i två-tre timmar.

De positiva i det är att jag då kan passa på att gå upp och gymma. De var en vecka sedan nu, så bröst och triceps körs igenom i morgon. Lite halvsynd att jag missar firandet av min kusin i morgon dock..


Trött

Jag förstår inte vad som händer.

Intill en vecka sedan var jag uppe hela nätterna och sov mina sköna timmars sömn, för att sedan kunna vara uppe hela natten igen. Men inte längre. Jag sover så pass länge att jag måste bli väckt för att gå upp, men sedan somnar jag ändå till filmerna på kvällen vid två-tiden. Är bara vaken typ fjorton timmar, om ens de.

Ännu värre var de häromdagarna när jag var ute i skärgården. Då tog solen musten ur en och man behövde sova middag varje dag, men ändå sen gå och lägga sig vid tolv. Men nu är de ju inte den solen länge. Och ändå är jag så trött, nu sover jag fortfarande någon timme mitt på dagen.

Jag förstår inte vad som händer. Jag är trött.

Batman-news.com

Här under får ni lite bilder. En poster, Waynes nya bil, Bane och slutligen Catwoman.


Bollkull

När vi var på bastuflotten häromdagen tänkte vi köra lite bollkull. Utan att jag vet ordet av har leken börjat och jag får en tennisboll flygande på mig där jag sitter med fötterna ner i vattnet.

Självklart vill jag inte vara kullaren så jag tar upp bollen i min hand och letar efter någon att träffa. Nico ligger i vattnet, även han ovetandes om att leken ens hunnit börja, tittandes åt ett annat håll. Jag kastar bollen lite löst i en hög båge för att träffa honom men när den endast är en meter ifrån honom vrider han på huvudet och bollen träffar hans näsa.

Blodet börjar rinna. Jag börjar skratta. Nico berättar att han bara blödit näsblod tre gånger tidigare i sitt liv. Då skrattar jag ännu mer.

Lillön med Nico

Igår följde Nico med ut till skärgården, kusinernas landställe.

Vi rodde båt, åkte vattenskidor och bastade ute på bastuflotten. Bra jävla sol där ute ska ni veta, saltvatten och reflekterande hav. Vinden blåser bort alla moln, otroligt skönt. Spenderade den mesta tiden på andra sidan ön, hos familjen Persson. På kvällen grillade vi där, väldigt trevligt. De tyckte dansken också. Den danska vinsåsen från Jensens tyckte Nico var 'schyst'. Han tyckte allt var schyst.

Vi sov över där och chillade vidare halva dagen där, sen var de dags för hemgång.


Kycklingmiddag

Dagens middag: Kyckling med coca-cola.

Varför inte?


Musikproducenter

När Swedish House Mafias 'Save the World' började spelas på radion frågade min pappa om de var svenska och sjöng. Men jag fick förklara för honom att de var SHM som gjort låten men inte som sjöng. Han blev jävligt förundrad över detta.

Nu i veckan spelade jag Aviciis penguins med sång på som då heter 'Fade Into Darkness' och så berättade jag att han var svensk. Men sen fick jag, återigen, tillägga att musikproducenten var svensk och inte han som sjöng.

Nu har jag kommit underfund med att elektronisk musik går under musikproducentens namn, och inte den som sjunger, då de är olika från gång till gång. Nu är de inte artisten som gäller utan personen bakom liksom. Vocals är bara som ett till instrument.

Tycker nästan de därför nästan ska vara 'Max Martin - Till the World Ends' istället för att de står Brittan. Think about it!
                  


Skärgården

Igår var jag ute i skärgården hela dagen på mina kusiners landställe.

Började plugga körteori, såg på 'True Blood' och 'Sons of Anarchy'. Men sen var de ju faktiskt ganska soligt också så flera timmar spenderades i solen, bl.a liggandes på en luftmaddrass. Sedan blev jag rastlöst och paddlade runt på den runt en annan ö. Därefter paddlade jag runt den andra ön igen, fast på en surfingbräda. Och SEN var de dags för roddtävling runt den där andra ön och de visade sig att jag var värdelös på att ro så min morsa slog min tid. Min tjocka lilla mor! Fast sen visade de sig att min farsa var rent ut sagt värdelös och fick en larvigt dålig tid. Jag ville inte bli slagen av en tjej, och speciellt inte min morsa, så jag körde om och sänkte tiden med en och en halv minut. och slog hennes tid hårt. Nice.

Nu har jag jobbat hela dagen, men imorrn ska jag ut till ön igen! Tar med mig Nico den här gången, så ska vi se om vi hittar på något kul.

Peace, I'm out

Boy A

Om ett år kommer 'The Amazing Spider-man' så jag kände att de var dags att se något mer med Andrew Garfield, förutom 'The Social Network' då, såklart.

Ni vet barn som mördar när de är små och hamnar i fängelse under resten av sin uppväxt för att sedan släppas ut 10-20 år senare? Filmen handlade om en sån grabb, som blir villkorligt frigiven vid 24-års ålder efter att ha suttit på ungdomsanstalt i 14 år efter ett hänsynslöst mord som liten. Han väljer namnet Jack Burridge. Med hjälp av sin handledare ska han nu återanpassas till samhället.

Jag har kommit underfund med att jag ofta ser på brittiska draman. De här var en sådan film, och jävlar vad jag gillade den. Garfield spelade väldigt bra, blev mer taggad inför den nya spiderman nu. Se den här filmen!

Betyg på IMDb: 7,8/10
RSS 2.0