Bränn ner Aktuellt.

LÄSKEN ÄR BORTA FRÅN DONKEN!

För ett antal veckor sedan hade SVTs Aktuellt ett reportage. Ett reportage om matkortet. Ett väldigt vinklat reportage om matkortet.

Självklart var de vinklat, det är ju journalistik. Men i alla fall. I detta reportage så framstod det som att alla elever, varje dag gick till skräpmatsrestauranger som McDonald's, Subway och Orkidé för att äta. För att vi har kort som fungerar till dem och därför väljer dem över de nyttigare alternativen.

De fokuserade mycket på att eleverna drack läsk till maten och intervjuade några elever för att fråga dem om läsken. De frågade om de tyckte att det var bra att dem fick dricka läsk och fick till svar att "egentligen är det väl inte det, men det är ju det som erbjuds".

Grejen är dock att man tröttnar på skräpmaten. Man går dit de första månaderna i ettan men man tröttnar på skiten. Man mår dåligt. De blir uttjatat. Men Aktuellt vinklade, de valde ut sina offer väl. De intervjuade några tvåor men sedan endast en massa ettor.

Vad fan, dem hade ju knappt hunnit börja på VGY då detta spelades in? Och att de bara går och spelar in vid restaurangerna jag nämde för att få det att framstå som att det är allt vi äter. Sjukt jävla vinklat! Nu har det gått så långt att McDonald's och Burger King inte får sälja läsk till oss på matkortet längre. Allt på grund av Aktuellt.




(Själv äter jag skräpmat så ofta jag kan då jag vill gå upp i vikt, men det är ju knappast till det vanliga på VGY)  


Kommentarer
Postat av: Cici

De får ju inte ens sälja tuggummin längre. TUGGUMMIN?! Hur skevt är inte det!

2011-10-20 @ 22:11:57
Postat av: Anonym

HAHAH VA? Får dem inte sälja TUGGUMMI i kafeterian längre?

2011-10-20 @ 23:24:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0