Warrior

Warrior handlar om två bröder som ställer upp i en MMA-tävling (Mixed Martial Arts) men den handlar även om brödernas relation till varandra och framförallt till deras nyktra alkoholist till pappa.

Pappan (Nick Nolte) är nykter alkoholist som försöker återfå kontakten med sina vuxna söner, främst Tommy (Tom Hardy) som återvänder hem från att ha varit marinsoldat och bär på en hemlighet som tynger honom. Pappan vill bevisa att han inte är samma hemska människa han var förr, men det enda Tommy vill ha av sin pappa är dock träning, träning till en stor MMA tävling som han råkat bli antagen till då han knockade ett proffs på sitt gym.

Samtidigt som hans bror Brendan (Joel Edgington) som jobbar som fysiklärare desperat försöker få ihop pengar så han kan ha kvar sitt hus, då hans dotter tidigare varit sjuk och lett till att han och hans fru knappt har några pengar. Han är med i en amatörfight för att få snabba pengar men det leder till att han blir av med sitt lärarjobb och enda sättet för honom är att försöka vinna en tävling, samma tävling som hans bror Tommy är med i.

Det var inte själva fighterna som gjorde filmen bra, även om det gör den till en bättre och mer mogen "Never Back Down", utan det är främst de trasiga relationerna som filmen fokuserar på och det egentligen handlar om.

Grymt skådespel, speciellt av Nick Nolte, jag tycker så synd om pappan. Han försöker visa att han förändrats, men hans söner vill inte ens lyssna. Sen såg jag den här filmen också för att se Tom Hardy in action, till en film där han är mer bitig än i den här, för det nämligen är han som är Bane i The Dark Knight Rises. Shit, han var bitigare än jag trodde och han har tydligen lagt på sig 15kg till efter Warrior, med rätt vinklar och effekter kommer han vara så jävla bra som skurk.

Den vanliga trailern får den att verka som en typisk amerikansk sportfilm (det är ju trots allt regissören bakom Miracle som gjort denna) men trots det är inte filmen lika klyschig som musiken i trailern är, så om ni trycker på bilden får ni se en annan trailer än den vanliga man hittar på youtube.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0