German Volume Training

DET ÄR SVÅRT ATT BLOGGA NÄR MAN GÅR TREDJE ÅRET PÅ GYMNASIET, OK?

I söndags, vilket var min 70:e dag i rad, började jag och Matte med GVT. Kort sammanfattat går det ut på att man kör två stycken stora övningar som är antagonister till varandra. De övningarna kör man supersetat med varandra i 10 set, fast med 90 sek vila mellan varje set. Och så kör man jävligt exentriskt, dvs att man kör långsamt när musklern dras ut, sen explosivt tillbaka. Sen kör man två så kallade B-övningar i tre-fyra set för att mjölka ur det sista ur musklerna.

Till exempel i söndags då vi körde bröst och rygg. 10 set bänkpress och 10 set stångrodd. Så körde vi 10 reps bröst, vila 90 sek, sen 10 reps rygg, vila 90 sek, sen 10 reps bröst osv. Dock glömde vi B-övningar första gången. Med andra ord var det 30 min inplanerad vila i det passet, vilket låter jääävligt mycket men det var fruktansvärt jobbigt, fick galen pump i bröstet efteråt. Det är nästan, NÄSTAN så man tar ett kort på det om det händer igen.

Igår körde vi biceps/triceps och idag framsida/baksida lår. Musklernas motsatser liksom. Hela grejen med GVT är att aktivera alla muskelfibrer då man kör så exentriskt och det ska tydligen vara sjukt bra för muskelbyggnad. Så vi provar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0