JÄVLA SKIT!

Glömde att dem låg kvar i min väska efter midsommar och har nu åkt till jobbet i tre dagar med väskan på ryggen. Självklart får dem tre sprickor som bilder ett jävla anarkist-A... Lär gå på 3-400 att laga, ovärt!

Sola för pengar

Förra veckan städade jag relaxen på Gustavsbergsbadet ganska hårt. Höll på i typ två timmar.

...Så när Nikki, som han heter, bad mig följa med honom upp till relaxen igår "för att hjälpa till med en sak" trodde jag det blev städning där igen.  När vi väl kommer upp dit tar han en av
                                                    
Dem där stolarna och går utomhus med den, och säger åt mig att ta en jag också. Jag tror att vi ska ta ut alla möbler som vi gjorde förra veckan och sen storstäda igen, så lite besviket drar jag ut en stol dit och är påväg in igen för att hämta en till när han tar ut en kanna vatten ur kylen och säger "Nu har vi jobbat hårt, så nu är det vår tur att ta det lugnt."

Vi går ut igen och sätter oss i varsin fotölj, och sen blir solning på G. Jag får ligga där och sola på jobbet. Så jävla chill alltså. Och så ger han mig en liten flaska och säger "smörj in dig med det här" och jag tar flaskan och förmodar att det är solskyddsfaktor (min värsta fiende) men upptäcker att det är babyolja.

"Inte många vet det, men jag lovar dig kompis, de där är de bästa man ska ta på sig om man vill få färgen, de blir finaste gyllenbruna om man tar de, asbra!" berättar då spanska Nikki för mig.


Aja, nu dröjer det väl inte länge innan jag drar till affären och införskaffar mig en flaska babyolja.
Om olivolja är
gjort på oliver.
Vad är då baby-
olja gjort på?


                                                 


Mölnvik med Farsan

Vaknar upp, ser på ett avsnitt av The O.C. innan farsan säger åt mig att det är dags att äta frukost, för vi ska träna. Så jag slänger i mig havregrynsgröt och sen bär det av till Worldclass. Länge sen jag gymmade, så de var skönt som fan. Sen gick vi in på Intersport och köpte ett par badbyxor till honom.

Movin on' till Jula, Rusta och Brisak för att leta efter stolar, men det hittade vi inte. Så vi drog till Bangkok och åt lunch, gött. Sen knallade vi in på Willys och handlade lite, bland annat jordgubbar och glass som de blir till efterätt idag, och så ska jag laga middagen. Soft.

Nu é ni uppdaterade, händer det nåt ikväll eller? Sms:a isåfall.

Andreas Grega på Grönan

Nu är jag ledig i två dagar, onsdag och torsdag. Detta firade jag igår med att gå och se på Andreas Grega på Gröna Lund med Jennie, Frida, Fanny och Emma.

Jävlar vad bra han var alltså. Han var fan bättre live till och med, och sånt gillar jag. Stage-divade typ hela tiden, (var av att han hoppade på mig två gånger, han var svettig) sprang runt i publiken och var helt vilt. As skön. Hoppas jag får se mer av honom.


Bild tagen av Jennie

Såg då tre kändisar igår;
•Arga Snickaren
•Andreas Grega
•Ken Ring

Även fast Andreas Grega sa "Jag vill tacka Kungers för att dem kom hit, Blackeberg, min mormor, att Ken Ring kom hit och överasskade mig, att...." Så var det bara jag som förstod att hip-hoparn var där. Tjugo minuter efter att konserten var slut så utspelade sig följande konversation;

Pojken: Pappa, pappa, kom ja vill åka den där!
Pappan: MEN CHILLA!!
Frida: Oj, tänk att ha den där snubben som farsa..
Jag: Du, det där var Ken Ring.
Frida: Skojaru!?

GLASS vs. GODIS

Ute på Lillön i helgen skulle vi åka och köpa lite gott till alla. Jag gav förslaget att "vi ska köpa ett stort paket glass som alla barn ska äta ur" men detta röstades ner.

Hälften av alla barnen ville ha godis hellre än glass.
"VAA!??" skrek jag då lite förvånat, såklart. Jag menar, vem fan väljer godis hellre än glass på en varm sommardag? Eller överhuvudtaget väljer godis istället för glass. Glass äger ju sönder godis. Eller?

En illustration ja gjorde hur glass äger godis;


Vad väljer ni helst, GODIS eller GLASS?

Dolt nummer

Nu i helgen när jag inte hade på mig min mobil mycket, så ringde ett dolt nummer. Detta missade jag att svara på och märkte sen att nån ringt. Men man kan ju inte ringa tillbaka på dem.

Sedan har någon ringt mig med dolt nummer idag igen, när jag var på jobbet så jag märkte detta inte förrän jag slutat. Men även om jag hade haft mobilen på mig vete fan om jag svarat, det har alltid bara varit busringningar när jag svarat på dolda nummer förut.

Är det nån som vill mig något speciellt då ni ringer hela tiden? Kan ju vara flera som ringt, man ser ju inte om det är samma nummer heller... Jobbigt.

Midsommar

Var med släkten och deras vänner hos mina kusiner hela midsommarhelgen, ute på deras landställe dem delar på med familjen Lundström så ja, dem var där också. Åkte till Jällnö och dansa runt stången, köpte glass osv. Sol och bad blev det hela helgen, förutom lördagen dårå. As nice.

Tog inte så många bilder, mobilen
låg nämligen mest i en och samma
båt hela helgen. Men några fick
jag i alla fall.

Utsikten från altanen


Kom lite lustiga skepp förbi ibland, typ Black Pearl (;


Ja, lite sol i skärgården och så står the plötsligt the HUB på ryggen


Lite nostalgi fick man när man sov i kusinernas Storsjöskutan som vi även åkte igenom Skottland med.


Midsommarhelgens låt

Jävla skön alltså;


Det luktar sol

Chillade än hårdast idag på jobbet. Eller? Först ställda jag fram några bord och stolar, sen körde jag den livsfarliga combi-maskinen och därefter.. Stod jag i kassan. Resten av dagen i princip. Satt och lyssnade på när personalen pratade om statistiken dem fått, och så käkade jag tre glassar. Och två äpplen. Samt en banan.
·
Ett roligt exempel;
Esbjörn: Gissa hur många korv med bröd Gustavsbergsbadet sålde 2009?
Jag: Jag har ingen aning.. 365 dagar på ett år, då kanske det såldes 1500 korvar?
Esbjörn: Hehe, nej, mer. 13 000 korv med bröd på ett år. 35 korvar om dagen, detta korvälskande Sverige alltså..
·

I morgon blir det solsken i skärgården, och nederbörd i nästan resten av landet! YES!

Narkolepsi

Hörde nån kund på badet berätta om narkolepsi idag.
"En neurotisk sjukdom som kommit dit pga av fel i nervcellerna som gör att man somnar lite då och då under dagen, helt random".
·
Efter att dem snackar om det här kom jag på en grej. Lite hemsk grej, men ändå.
·
Om man slår någon kan det (högst osannolikt) leda till att personen får narkolepsi. Den somnar då helt otippat lite då och då, och sover ganska tungt så det enklaste sättet att väcka personen är att slå till den. Så först slår man den så den får en nervskada, slår man den för att den ska vakna hela tiden. Då kan man slå nån hela livet, om man gillar att slåss och den personen vill att man ska de. Typ. Förutom första gången.. Eller så knarkar personen amfetamin lagligt för att hålla sig vaken... Nu blev det väldigt flummigt. Men så kan det gå. Sitter i solen och det är varmt som fan, nu ska jag ta en tupplur. Ha det!

Min statestik

...Rasar just nu.
·
Är det så att folk inte orkar gå in på sina datorer på sommarlovet? Möjligt..

Stunts

Jag: Nu funkar äntligen macen, vet du vad det här betyder!?
Joel: Hmm... mer... film?
Jag: Ja förfan!! ;)
·
Två av grejerna i filmen hade jag aldrig gjort förut. Två stunts. Det var alltså mitt första försök när jag gjorde dem och spelade in på första försöket. Så finslipning är på G.

.
PS. Det är hittils 20 °C i Kroksjön. De börjar ta sig!

Imorse blev jag rik

... Eller nästan i alla fall. Eller inte alls. Men ändå.
.
Vi fick nämligen panta burkar igår. 9 svarta säckar fulla med burkar. Över 1000 st. Stod och pantade i 1h 20min och hann ändå inte klart innan jag slutade för dagen, men det hann de andra sommarjobbarna. "Ajah" tänkte jag och gick hem, och fick höra att det var meningen att de sedan skulle köpa fika till personalen för pengarna vi fick för panten.
.
Men sen, i morse när man kom till jobbet satt det en hundring på anslagstavlan under texten "Till Robban F, för pantningen".
.
Schyst, fick lite pengar rätt ner i fickan. Alltid något.

Mat

Är det bra för kroppen att ha sommar eller inte med tanke på maten... Det är frågan det.
.
Här é typ vad jag fått i mig idag:
.
Frukost: Havregrynsgröt
Mellis: En banan.
Lunch: En banan, ett äpple, ett och ett halft wienerbröd och två glassar.
Mellis: En fullkornsmacka med ost.
Middag: Kött med kokt potatis
Efterätt: Glass med jordgubbar
.
Jag får i alla fall i mig tillräckligt mycket frukt. Upptäckte igår att det finns massa missbildade glassar i personalrummet som man tydligen får ta, trots lappen "Personalen får inte ta glass!" på frysen.
Så där blir de en del. Men undrar hur det blir efter att jobbet är slut... Blir det bara müsli eller havregrynsgröt då? Ja, jag tror det.

Relax

Fifan, är helt slut efter en arbetsdag som nästan bara bedrevs i relaxen.



Nää, sådär chill hade jag det inte. Fick fan städa. Hårt. I två timmar typ. Hoppas det bara blir kassa i morgon, de är så jäkla skönt ska ni veta. Bara stå och chilla med glassugna folk liksom.



På vägen hem idag med moppen såg jag en Chrysler limosine också. Snäll som jag är delar jag med mig av upplevelsen i form av en bild;

(Den körde ifrån mig, hann knappt fota)

Jaaaa!

Åkte till MacSupport i Sickla idag och köpte en ny laddare till datorn. Sedan gick jag och köpte en t-shirt. Nåväl. Åkte sedan hem, öppnade förpackningen förväntansfullt och kopplade datorn till laddaren.... Och den fungerade utmärkt! (Det var med andra ord en lättnad att det VAR laddaren som var problemet förut).
Nu sitter jag här och schteker i rummet. I morgon blir en skön dag då jag går upp kl.5 (oskönt) men slutar 12.30 (najs) så sedan blir det väl bad eller något soft.
Jag har dessutom klippt mig. Eller, 15mm snaggat. I typ förrigår.
"Du har gått på gymmet för att biffa upp dig
till beach'10 och så går du och slänger bort
allt jobb på att raka skallen, bra jobbat".

Till alla er som sett the O.C.

... Är nu drygt halvvägs igenom tredje säsongen av The O.C. och jag har kommit fram till en sak. Marissa är ett jävla as.

Marissa é ihop med Ryan och vill inte göra slut  med honom och bli ihop med Johnny, utan hon vill bara vara vänner. Detta tar honom så hårt att han super sig full, klättrar upp på ett berg och sedan halkar ner och dör.

Ett-två avsnitt efter detta så gör Marissa slut med Ryan. VA!? Och vad gör hon sedan? Jo, hon hookar upp med Johnnys ärkefiende, Volchok. Fan vad jag lackade på detta... Och ingen i serien tänker på detta, de tänker på annat. Det är ju hur vidrigt som helst. Jävla Marissa... Har denna grej slagit er också?


Helgen i kort och gott

Tja allihopa, jag lever.

I lördags blev det chillkrök på Fåfängan med ett antal Tyresö-bor och ett par från Värmdö. Det var trevligt.
En av dem drog fram en engångsgrill, och bjöd på lite älg. Ingenting utom en köttbit älg. Det var fan gott ned älg.




Nästa dag vaknade man i grannarnas stuga. Efter några timmar var det dags att dra ut i Skärgården, körde lite med deras båt. Det gick snabbt, 45 knop var vi uppe i några gånger. Kul.


En bild på ena grannen dårå. Andra gången han åkte så slog han i en våg med ringen. Då flög han och ringen upp en meter i luften för att sedan åka ner i vattnet igen och få en till studs. En starkare studs och då flög han ur. Hah!



Sen fotade jag alla "Murenhusen" från båten. Typ Villa Strömmadahl och Villa Strömmahill bland annat.





Brandvägg

Vårat antivirus, brandvägg eller vad fan det är har slutat fungera. Prenumenationen har gått ut. Så inte förrän på måndag fixar vi ett nytt... Tills dess blir det inget inlägg här antagligen. Ni får klara er utan mina inlägg. Jag vet, svårt, men möjligt.


Skärgårdens snabbaste båt

Jäkla synd. Jag såg att Strömma Kanal har som tradition att anorndna den HÄR tävlingen. (kolla lite på videon, fett najs ju)Och jag tycker det verkar jäkligt soft, värsta sommargrejen. Så jag tänkte gå på det och kollade almanackan, men ack. Tävlingen börjar 15.00 och jag slutar inte förrän 15.30... Men jag hinner åtminstonde se prisutdelningen så då kommer jag få se alla båtar i alla fall (;





Dem ska va så jädra gnälliga

Chillar i entrén på jobbet, sopar lite. Ser att en kund vill köpa något i cafét så jag glider dit och då beställer hon ett gäng korvar och några smakisar. Men tyvärr ger hon mig 5 kronor för lite så datorn jag står och betalar på vill ju inte skriva ut kontot och jag vet inte hur man matar ut pengarna i väntan på att hon ska komma med den där 5:an senare.

Medan jag står där kommer en annan och drar världens största beställning (vill ha mat till sig, sin man och sina två barn för 375kr) och däri ska hon då få två stycken kaffe lattes. Detta kan jag inte göra. Och ingen i närheten kunde det just då. Jag försöker fortfarande få ut pengarna från förra kunden, mina två sommarjobbskompisar kommer och börjar också servera kunderna.

Plötsligt kommer den här fula gnälliga jävla tanten. Hon som ser ut som en blandning av;



"Varför tar det så lång tid??"
"Det är ju värsta kön här, skynda er!"
"Varför lär ni inte ut sommarjobbarna bättre?"
"Varför finns det inga badvakter? Det finns det på Henriksdalsbadet".
"Varför...."



Vad sa jag då? Nä, jag sa typ "Fuck this, I'm going home!!". ©

Nää.. det sa jag inte. Jag sa "Det här är Värmdös jävla gehtto! Var glad att du får bada när de regnar för fan...!" ©

Skomästarens son

Fasen du, vad Morsan min kan vara irriterande om hon vill. Jag tror att hon gör det med flit också.

Jag kommer hem från badet (med andra ord kommer jag hem ifrån mer eller mindre sex timmars städande).
Vad gör Morsan då, så fort jag kommer hem? Jo, hon ger mig dammsugaren och ber mig städa sofforna och datarummet. Ler lite slugt och går iväg. Även fast jag sa flera gånger att jag städat hela dagen tyckte hon det var oväsentligt.
True story

 You fuckin bitch! sa jag då. ©

Jävla Seth Rogen

Jag ändrade mig. Jag tänker se på The O.C. istället för nån Hooked Up. Delvis för att jag redan sett den och inte tyckte den var bra. Men också delvis för att jag inte tycker om huvudrollen Seth Rogen.




Gillar inte hans filmer. De han är med i. Den jävla kanadesaren.. Den enda är väl möjligtvis Superbad men han förstör lite av den med.
Gillar inte det där humorteamet överhuvud taget, ni vet dem bakom 40 Year Old Virgin liksom. Inte min typ av humor. En bra film de gjort är dock I love you man, men huvudrollen Paul Rudd där som brukar hänga med Seth Rogen gillar jag egentligen inte heller... Men i den filmen funkar han. I'm slappin da base!

Någon som ens förstår vad jag snackar om? Nån som håller med?

En raggarballe med svängdörr och extra bloood!

Tjenna tjenna..
Har inte mycket att komma med idag. Det enda är väl ett frågetecken som har dykt upp under dagen.
Eller typ, några stycken. Typ två.


• Varför säger flera stycken mammor att deras barn får ta alla glassar dem vill, förutom dem som kostar 20kr. Det finns två stycken glassar i min disk som kostar det, resten kostar 15kr och ner. Men dem för 15kr får dem, är det för mycket begärt att be om 10kr till?

• Det kom en mamma med två barn som beställde varsin portion pannkakor med sylt och grädde. Men sedan ändrade sig båda ungarna och ville ha varsin korv med bröd istället. Vilken unge vill ha korv istället för pannkakor? Vad ska de bli av världen alltså...


Nu blir det väl att se på filmen På Smällen eller Hooked Up som den egentligen heter. Jäkla jobbiga folk ska vara och ändra namnen på grejer. Låt den´va!

Hur sjukt?

Tänk dig att stå på den där plattformen. Hur liten som helst. 50 meter upp i luften och gör volter ner i vattnet. Så j'vla sjukt. Man dör om man hoppar lite fel från 20-30 meter liksom.


Just nu

Det ses på Generation Kill medan jag äter havregrynsgröt, Keso, ägg och mjölk. Hårt.


Häng med på party

Åkte hem från jobbet. Att åka moppe är tråkigt. Så det blev att jag slängde ihop en hattig video. Varsågoda.



I slutet skriker jag "Aaah, BIL!" och därefter blev jag nästan påkörd. ©

Småbarn och dylikt

Idag stod jag i princip bara i kassan, förutom lite städ och en provkörning av den livsfarliga combi-maskinen (akta er för den).

Vad märkte jag då? Jo, att det i princip bara är gamlingar eller barnfamiljer som kommer med barn under 10 år. Och gulligt är de när dem ställer sig vid "Hälsodisken" och ska känna sig stora, och vill då betala helt själva.
Eller när två grabbar ställer sig och diskuterar vilken glass som är godast. Den ena pekar på en glass och berättar för kompisen att den kostar 10 kronor och den andra svarar att den vet detta (Priset står ju på bilden pojken pekade på). Då pekar han på en annan glass och säger att "den där borde du ta, den ser riktigt smarrig ut!".

Det är även ganska gulligt när två tjejer i 9-årsåldern kommer fram och ska betala för inträde och inte vågar öppna sina munnar och bara står där i två minuter.

Det är dock inte så sött med små sura flickor i 4-årsåldern eller lill-gamla pojkar.
Men men, alla är olika.



Det är inte heller kul när det kommer in två vuxna sossar och säger
Sossar: "Ah vi två ska bada, vi är här innan 14 så det blir halva priset va?"
Jag: Nej, det gäller inte nu för det är sommarlov-
Sossar: Sommarlov? Vad menar du?
Jag: Att det är sommarlov och då är det fullt pris.
Sossar: Happ... då måste vi bara ringa kommunen och fråga efter ett bidrag, sen kan vi gå in va?

©


Nä ba skoja. Egentligen sa dem bara "Tjarrå" så fort dem fick reda på att det kostade 100kr istället för 50kr. Och deras politiska åsikt vet jag inte heller. Dem kanske var något annat rött.

Do you have the fever?

Sommarkänslan. De är fritt. Man får göra vad man vill. Sol och bad, sov och fest... Har ni den känslan?
Det har inte jag. Än. Mycket möjligt att den kommer nästa vecka när det är Midsommar. Eller när jag jobbat de här tre veckorna. Eller när det faktiskt är soligt.

Tycker ni det känns som sommarlov?

Simma på jobbet

En-två timmar på morgonen gick åt att gå igenom hela anläggningen. Var t.o.m nere i källaren för att få en överblick. Jävla mycket rör där nere ska ni veta. Det kostar drygt en miljon varje månad att driva badet.

Vad jag ska göra nu i tre veckor är att städa. Möjligen stå i kassan, men framför allt ska jag städa.
Och de skönaste var när de sa till oss att tvätta bassängkanterna. Detta menades med att vi skulle ta dra på oss varsin våtdräkt, och simma runt i polerna med en tvättsvamp och skrubba lite. Sen fick vi bada i typ 25 min. Simma runt på arbetstid, ganska chill.

I morgon börjar jag inte förrän 13.30, men slutar inte heller förrän 20.00. Både skönt och oskönt. Men men.
Simmade den där kilometern jag skulle också. Som jag ska göra varje dag. Och så provade jag på Gustavsbergs badets gym. Men nej, i morgon blir det Worldclass i stället. Orkade inte med det där..

Over and out.

Morsan fyller år idag

.. Och det firar vi med att åka och pröva den nya pizzerian vid Herrviksnäs, fett nära mitt hem. De som en gång hette Café Nollan och nu heter Skärgårdsporten. En inbakad kebabpizza blev det. Gött!





Efter regn kommer..

..Solsken! I typ 20 minuter, men detta måste man ju ta vara på. Hitta en ny favoritplats vid huset idag.



Vaken

Klockan är 09.12 och här sitter jag vid datorn, vaken. Trots att jag la mig vid 00.00 igår somnade jag inte förrän den var drygt 02...

Jag måste vänja mig vid att lägga mig tidigt, för i morgon börjar jag jobba. Klockan 6. Ska alltså upp vid typ 5.
Ajaajajaj. Men sen slutar jag tidigt, det är soft.

Vissa dagar går jag från 9-15.30, andra dagar är det 12.30-18 och ibland 15.30-20.00...
Men a mans gotta do, what a mans gotta do. Det är som det är sagt.

Se på Kim Novak Badade Aldrig i Genesarets Sjö. Skön rulle alltså. Dem snackar härligt som fan. No objection.

Myggor suger

De jävlarna försöker bita en. Men då slår jag dem tills de börjar blöda. Fett hårt. Eller?


Anteckningar

Min mobil är någon form av "arbetstelefon" tyvärr. Vill byta ut den men.. det får väl bli till Jul eller nåt.
Anywho, på den finns det en stor knapp som snabbt leder en till funktionen ´anteckningar´.
Detta brukar komma väl till hands när jag ska komma ihåg att skriva nåt här på bloggen, en film jag vill se - eller så skriver jag in saker på fester.

Här är dem från i Torsdags;

"Ju mindre fötter på tjejer, desto större bröst?"

"Klockan är 23.12 å det är solnedgång"

"Mange är snyggare än Brad Pitt"

"Lite pinsamt att Natur-klasserna festar mer än Sam, typ räddningsklasserna. Förutom Natur-natur."

Skinnaviksberget

..Eller "Skinnaskivaskiveberget" som jag trodde det hette igår.


Åkte som sagt till Grisslinge "festen" igår och skulle kolla på Veritas men han bara höra dem ifrån parkeringen för när jag kom ner till scenen hade dem spelat sin sista trudilutt och det var dags för nästa band att gå upp på scenen. Lite besviken blev jag då jag åkt dit bara för att se dem. Men då passade jag på att även se Abysmal Soul och Kopi Luwak när jag ändå var där. Jävla sköna de sistnämnda är alltså. Ska försöka fixa några av låtarna till iPoden.



Jag åkte sedan med Nils, Jennie, Cicci, Juline, Tom, Arild, Filip och Julian till Skinnaskiveberget vid Zinkensdamm där vi även träffade Marcus och Willé på vägen.

Väl där träffade man jävla massa människor man kände, dessutom rullade det in massa bekanta hela tiden. Desutom var det en väldans massa random folk och jag uppskattade att det var ungefär 150 personer där.

I bakgrunden av festen fick vi en utsikt av Stockholm med en solnedgång som höll i sig flera timmar. Riktigt soft.
Kvällen blev helt klart lyckad, jäkla trevligt (Förutom att polisen kom). Sen fick jag gå hem i princip hela vägen från Ålstäket till Strömma, men det var det värt.






Solnedgång som fortfarande lös 23.30;

Stadshuset och lila-lysande hus



Dessutom fyllde Jennie år igår vilket vi firade. Eller, hon fyllde rättare sagt år efter 12-slaget så hon fyller år idag. Grattis!

Skolavslutning

SKOOOLAN ÄR SLUUUUUTTT!! Nu é det sommarlov. Visst? Ja, soft.


Dagen;
Rektorn är sjuk så det blir inget tal. Hah!
Två tjejer ska leda skolan att sjunga allsång till "Blomstertid" men alla tappar bort sig efter första versen och detta avbryts. Sedan går man med klassen till en park och kör brännboll. Japp, på skolavslutningen med finkläder.
Mitt lag vann, självklart.

Hem och byt om till skjorts, ta moppen till Gustavssons och käka fyra hamburgare. Sedan tar farsan fram tårta som man tar en fin bit av och dessutom tar dem fram glass med jordgubbar, kakor och coca-cola. Man kan inte säga nej till det här så allt går in. 
Jag blev lagom mätt alltså..

Sedan åker man med Gustavsson grabbarna till kroksjön och badar, simmar ut till flotten och pissar på fiskmåsarnas ägg osv osv. Sen drar man hem och chillar.


Men vad fan händer nu? Blir det lugnt ikväll? Eller blir det On? Vad jag vet ska jag nu till Grisslinge festivalen och se på Kopi Luwak och Veritas.

Sen vet man inte vad som händer. Tjao.

Sommarjobb

På måndag börjar jag jobba. Var förbi där idag och fick ett arbetschema. Det jag skulle ha med mig var foppa-tofflor, handuk, badbyxor och träningskläder.

Vad ska jag göra? Jo, jobba tre veckor på Gustavsbergsbadet. Även helger tydligen. Eller åtminstonde två helger, helgen på mittenveckan är det ju midsommar så den blir det ju antagligen inget jobb på. Hoppas jag.

Fick det här genom kommunen, ganska nice faktiskt. Dock 67 kr i timmen bara, 23 kr mindre än posten. Men lär ju få mer på helgerna.

Dagarna är 6 timmar långa och många av dem börjar jag 6 och slutar 12.30, så då kan jag dra till kroksjön och bada vid 13.00 som sommartraditionen säger. Soft!



Dessutom får jag bada och gymma där hur mycket som helst, så jag planerar att simma 40 längder, fem dagar i veckan under dem här tre veckorna. Lär bli as nice. Så kanske man kan gymma med Matte och Jeppe också, vem vet?

Vad tycker ni?

"Jag ser hellre att Sverige Demokraterna blir Sveriges nya regering än Vänsterpartiet".

Håller ni med? Inte?
Varför?



Filmer att se på bio i sommar

... Eller åtminstonde se.


Salt


A-team


Inception

Onödigt

Igår var de första två lektionerna inställda. Typ comp ledigt, och efter det var det två timmars lunch följt av tyska och sen samhällskunskap där han antagligen skulle släppa klassen efter en kvart. Så jag stannade hemma igår, såg lite av The O.C och tog det lugnt. Busigt värre.

Och idag var det någon form av "yrkesdag" vilket typ innebar att folk med olika yrken kommer och berättar om det i skolan. Detta var inte obligatoriskt så jag stannade hemma idag också.

Skolan på den här veckan har vart ganska onödig då betygen redan är satta. Men sova länge varje dag kan jag snart inte göra då jag ska börja jobba nästa måndag.

Med vad? To be continue...

Öh, moppe!

Runt 11.30 bestämmer jag mig för att gymma och tar moppen som jag hämtade från farmors garage igår.
Inte mycket folk där vilket var soft och sedan kom jag på idéen jag då tyckte var asbra; "Åk till Sibylla och köp GB-glass för de 60 kr du har på matkortet" och 10 min senare var jag där. "Nej gubben, tyvärr" fick jag som svar om dem tog elevkortet, dem böt ju matkort för ett tag sen och dem böt inte aparrater till dem. Fan.

Åkte tillbaka till Mölnvik och gled in på Synsam för att spana in brillorna och se om mina var äkta eller inte. Tur nog var dem det. Så då drog jag till Bangkok och köpte lite take-away och nu sitter jag här hemma och käkar thai-mat. Värt.

Kändes lite konstigt att åka runt 17 år på moppen dock..


Tjejer som rakar sig



Hur kommer det sig att i princip alla tjejer rakar benen, armhålorna och underlivet men inte sina armar?
Jag kan störa mig på det här, då och då. De flesta har ju bara ljust hår så det ser man knappt, men vissa har det inte och går runt som killar typ. Tycker det är obehagligt, skärp er. 

Den sista filmen

Det sista filmen jag hann göra innan min MacBook dog... Fast den dog bara egentligen p.g.a att batterierna dog, och det inte går att ladda upp den igen då min laddade pajat. Så det är den som är problemet.

Någon som har en MacBook laddade dem inte behöver som man kan köpa?


Veckans väder

Det blir tyvärr sämre väder nu i veckan... Men när man som mest behöver solsken, så kommer det också!
Sol på skolavslutning. Så ska de va.


Sun-day

Vaknar vid 13.00 och solen skiner, går ner för trappan och får höra att brorsorna och grannpojkarna är nere vid Strömma Kanal och köper glass. Fan, tänker jag.

När dem kommer tillbaka drar vi och badar och jag får reda på att det tydligen vart sämre väder på morgonen, men det störde ju inte mig. Inte alls så varmt i vattnet som man kunde tro tyvärr, säkert bara 18-19 grader. Men på torsdag smäller det. Skolavslutning, då kommer värmen i vattnet öka flera grader. Känns det som på nåt sätt...

Men bada gjorde vi i alla fall. Och sen bestämde vi oss för att göra en skulptur på stranden för alla småbarn att beskåda.



Sen på vägen hem tyckte vi det skulle vara skönt att lägga oss och sola på asfalten.

(jag fota och é inte med på bilden)

Skyttetävling

Igår åt vi middag hos grannen, grillbuffé typ. Två olika sorters kycklingar och hamburgare. Fint.

Sen anordnade grannarnas farsa en skyttetävling då vi skjutit luftgevär hela dagen, och vinnarn fick välja mellan en klocka, en fin penna, en musik-DVD och ett läderskärp och förloraren fick käka en sked kaviar.



Efter en väldigt jämn tävling där de tre sämsta fick samma poäng hade dem en ytterligare tävling och den som kom sist där var farsan. En sked kaviar fick han in i käften.


Robot Unicorn Attack

Jag hör fan folk hela tiden som snackar om att de spelar det.
Är det någon som inte prövat Robot Unicorn Attack? Beroende framkallande skit alltså..




Kanske för att låten é så skön.




Pang, jag sköt dig

Idag blev det till att sitta och skjuta luftgevär hos grannarna. Här é en bild på grannen Erik som tänker skjuta en glasflaska. Han lyckades.


Yesterday, va

Åkte till Grisslinge för att möta upp Jeppe och Seb och trodde det skulle bli att sitta och ta det lugnt på stranden, men så blev det inte för när jag kom till hållplatsen och hoppade av bussen kom en 433c-buss.
Och det är, som ni möjligtvis vet, en "sommarbuss" eller vad det kallas, som är till för stockholmare som vill ta cykeln med sig på bussen ut till Stavsnäs.

Jäklar vad fin bussen var! Helt ny, ganska få platser, då det är värsta platsen för cyklar, och sen mysiga säten och microfonintag för att stoppa in hörlurar i och lyssna på radio. Denna buss åkte tunneln istället för att åka till Henriksdal, och vände sedan och körde förbi Gullmars och åkte direkt till centralen.

Kissa, Burger king, sedan till gamla stan och chilla vid Stockholm ström en stund.


Mötte upp Willé i slussen, åkte tillbaka till Värmdö, träffa två tjejer som vi åkte till Grisslinge med och träffade några smågrabbar där.

Det blev mest bara att åka fram och tillbaka under kvällen, men det var trevligt ändå.
Fett segt det är att skriva sånna här inlägg.. trisst. Men, måste hålla er uppdaterade. Typ.

Man slår inte tjejer

Fick under lunchen idag reda på, genom pappa, att jag blev slagen av min barndomskompis Jessica när jag var liten. Typ bebisliten. Och hennes farsa tyckte jag var mesig när jag satt och gnällde över att hon slog mig, tyckte väl att jag borde gjort något tillbaka. Men jag visste ju att det inte funkar så, det satt i generna liksom.
Men man slår ju inte tjejer. 



En gammal bild från när man var 1,5år med henne i Grekland.
Notera borsten, hon tänkte säkert slå mig med den ;)

En gång i tiden

... När man typ gick i 8:an så gjorde man det här på en sommarlovsdag, här är ett gammalt blogginlägg om det;


"Tjoho!
Dagen började med att jag åkte med moppen till Jeppe, för jag skulle bygga en "Slip N Slide"  med Jeppe, Boman och Matte.
Slip N Slide är typ:
Att man lägger ut presenning, heller vatten och såpa (som vi drog till konsum och köpte) och typ bara har kul och åker på.

Det jobbiga var att backen vi åkte på lutade, så att så fort man åkte så åkte man rätt in i massa ved vedklasar xD
Så vi dissade den grejen och drog till Kolvik och försökte bada av oss "Grumme; grön såpa"  men det gick inte så bra :P
Boman drog och vi åkte till Mattes hem i Evlinge och åt lunch, pizza blev det :D
Sen åkte vi hem till ljuva strömma och badade vid hopptornen.
Tröttnade på det och åkte hem till mig och jag bakade ihop en kladdkaka vi åt, sen drog vi till "vanliga kroksjön" och badade :D"

Fredag

Whadup, what's crankin yo?

Nyss var de grillning, farsan hade slängt ihop lite antricóte med potatisklyftor, bearnaise och vitlökssmör. Fint som fan vill jag lova. Kollade på bea-burken och jag visste ju att det var onyttigt som fan, men att det var så pass som 710kcal/100g var fan en chock. Det högsta som finns är ju smör med sina 720 liksom, så beán är precis bakom.
Nåväl, gott är det i alla fall.

Äntligen kom Dansken med Ray-Ban brillorna man väntat flera veckor på, så nu behöver jag inte tänka på att köpa solglasögon i alla fall. Alltid något.

Nu är det såhär jäkla soft att idag hade vi sista provet, så nu är det bara att chilla som en tok för måndag och tisdag är helt värdelösa att gå på, så det enda som behövs är onsdagen samt torsdagen där vi tydligen slutar redan vid 10.00 då det är skolavslutning. Sen PANG så är det sommarlov. Nästan så man skriker Ronja Rövardotters vårskrik, fast sommarlovs skrik. Efterlängtade jäkla sommarlov. Soft.

Jäkla solig dag

Idag var det enligt typ alla väderleksrapporter årets hittils varmaste dag.
Samma dag som alla 3:or tar studenten så idag var man ledig, och i eftermiddag ska jag med familjen hem till kusinerna för att äta en studentmiddag då min kusin tar studenten idag. Det blir nog trevligt.

 

Sitter just nu och laddar
ner Valentines Day som
verkar skön, återkommer
med min åsikt efter
att jag sätt den.



Kände för att göra en knasig lunch så det blev biff á la Rydberg med isberg, rucola, paprika, lök och bulgur.

Ärr och blåmärken

Jag kom nyss underfund med en sak. Jag får ärr väldigt lätt. Kanske för att jag som många gillar att klia upp skorpor hela tiden, vilket gör att det läker fel och blir ärr. Men jag får fan ärr av allting nu för tiden. Typ myggbett och när katten rivit mig, väldigt små sår liksom. Som blir små ärr. Cyklade hem från bussen idag och fick ena pedalen upp på benet av misstag, en pedal med taggar på. Taggar som tidigare gett mig värsta ärren.
Det var bara små sår som bildades den här gången, men är ganska säker på att de blir ärr.

I så fall blir det tillsammans med mina andra ärr på benen typ mina 12:e ärr. Bara på benen.

Jag får däremot aldrig blåmärken längre. Det är också väldigt skumt, jag får ont som fan av ett slag och det ömmar flera dagar efter som ett blåmärke, kan t.om få lårkaka typ utan blåmärke.. Måste se till att bli slagen hårt eller något för att se om detta verkligen stämmer alltså.

Det är lugnt nu

De flesta har väl det jäkligt lugnt nu den här veckan och nästa, dock har min klass prov i kemi nu på fredag... Men det är chill, bara ching chonga in något schyst betyg på det och sedan är det inget mer plugg, bara slapp dagar i skolan.
Nästa vecka, varför ska man gå till skolan då? Förutom skolavslutningen förstås.

Det ska bli rikigt jäkla skönt med sommarlov nu. Mest efterlängtade sommarn jag haft i mitt liv. Ska verkligen njuta av den fan. Gymma mycket, bada mer, sola, festa och allt vad det innebär. Grymt.

Och så ska jag köpa  Ray-Ban Wayfarer nu i veckan också. Som flera stycken i badcrewet kommer ha... Känns lite trisst kanske, men ändå nice.

Tjenare

Kommer till skolan och de är knappt några där, sätter mig och ska kompletera Ma B men upptäcker att jag inte har någon penna. Som tur var fick jag låna en av storstekarn.

Sen vare Dexter som sågs hemma. Nu är de schlut på swesubade avsnitt, så Wille - vad hette sidan man streamar ifrån?



Såg förövrigt matchen mellan Robin Söderling och Roger Federer. Svenska Söderling är rankad 7:a i världen medan Federer är 1:a. Och efter att ha suttit och glott i typ 3 timmar på tennis varav två avbrott för det regnade för mycket där borta i Frankrike så var matchen äntligen slut och Söderling vann. För första gången, Federer har tidigare vunnit 12 gånger mot honom liksom. Jäkligt stort. Soft att se.

Synd bara att han typ är den sämsta i Sverige på att snacka engelska vilket hördes efter matchen..

RSS 2.0