Note to self

Igår firades gammelmormor och då åt jag;
port 1. Glass
port 2. Glass med kladdkaka, grädde och prinsesstårta
port 3. Glass med kladdkaka och grädde.
port 4. Glass.
.
Idag firades kusinen och då åt jag;
port 1. en bit marängtårta och en bit kärleksmums
port 2. en bit marängtårta
port 3. två bitar kärleksmums
port 4. en bit marängtårta
.
Det känns lite som att det är dags att vara nyttig i några dagar... i alla fall till på lördag, då ska jag tillbaka till kusinerna (;

Jump to the death!

Hahah, hur jävla kul är inte det här?
.
.
Detta kanske är ett "pff, det där är ju jätte gammalt"-klipp men jag hade inte sätt det förr, så.

Håkan bråkan

Jag var ju ute häromdagen med familj och andra på en båtutflykt. Jag nämnde ju att "den glade pensionären Håkan" bjöd på både frukost från Delselius och sedan champagne, middag och efterätt på Ornö Krog.

Fick reda på att han inte slutade efter det. Han hoppade av båten vid Dalarö och tog en taxi tillbaka till Saltarö. Sedan stod taxin och väntade på honom medans han duschade och böt kläder. (taxametern var på medans..)Sedan tog han taxin tillbaka till Grand Hotel och festade där. Därefter åkte han taxi till bistron i Grisslinge och satte sig och tog en whisky där. Sedan var han klar att åka hem.

Fan vad han måste bränt pengar den kvällen. Han åkte runt själv men det gjorde inget för han kände folk på både Grand hotel och bistron. Han känner typ folk överallt. Sköna Håkan alltså.

Han brukar åka ut med farsan i postbåten för han tycker det är så trevligt att vara ute i skärgården och träffa människor. Jäkla social snubbe. Givmild och tät.

Han är taxichaufförernas dröm då han ibland tar en taxi till stan, sedan går in i en restaurang med chaffören och bjuder honom på middag.

Aja, nu vet ni vem det är.
Peace.

Min lillebror var tjock

Det är lustigt det här, när en person är knubbig när den är liten och sedan bara växer ifrån det. Som om någon kom och drog ut kroppen så det blev normalfördelat. Typ som min lillebror.


Ett tag vägde han 2 kg mer än mig. Fast han är 3 år yngre.



Sen hände något. Plötsligt var han undernärd. Typ nästan för smal.
Så det blev lite konstigt när jag och Joel kallade honom tjockis när 
han var spinkig. Hehe..
 
Men men, nu börjar han bli normal igen. Nästan 
så att han väger mer än mig igen... Fast det ska jag ändra.

Grattis gammelmormor 97 år!

Idag blev min mammas mamma, min gammelmormor Irene 97 år. Eller 35'381 dagar.

Tänk om hon blir hundra år, gumman som hatar sura tanter? Det skulle vara något. Hon är inte lika kry i kroppen, med rullator och risk för benbrott hela tiden men hon är inte senil. Hon är istället ung i huvudet och vill alltid vara med i alla konversationer. Även om hon hör lite sämre, eller gjorde. Men nu har hon ju hör apparat så.




Sen bjöds det på fika också, åt tre såna här portioner. Inga konstigheter.


Så lekte Morre med hennes griparm hon fick. Kul.

Snart avklarad lista.

•Köp en kamera att fota och spela in med [x]
•Hoppa från Strömmabron
[x]
•Gör bakåtvolt från 8:an vid Stekvikklipporna
[x]
•Hoppa från Djuröbron
[x]
•Köp ett nytt glas till Ray-Ban brillorna. []
•Bada på så många ställen du kan, bl.a Ålbadet []

.


Denna bild é dock tagen med Macen.

It is tricky

Jag tycker det är så roligt att spela in. Och även att sedan sätta ihop materialet till en video. Så här har ni en, varsågoda.

Klipp och klistra

Sitter och klipper ihop ännu en film. De är ingen från Grönan, det orkar jag inte göra. Morsan filmade och samlade dåligt material. Synd..

I went insane

Idag har jag varit på Gröna Lund från klockan 12 till 22. En video kommer möjligtvis i morgon på det. Nu vankas det Paradise Hotel Denmark, ha de gött!

V for Vendetta

Remember, remember the fifth of november..
.
Har sett filmen V for Vendetta två-tre gånger innan men den gick ju på tv i fredags så jag spelade in den. Och sedan såg jag den idag. För att den är grym och grymma filmer skall ses flera gånger. Om ni inte sätt den, gör det.
.
Och om du inte sätt den, seriehjälte-film-Wille, se den då du också.

En regnig båttur

Farsan hade länge planerat att ta familjen ut med sin arbetsbåt i går. Han hade även planerat att ta med sig sin arbetskompis och hans tjej. Sen hade han förstås planerat att ta med sig den glade pensionären Håkan och hans svägerska med hennes tre barn. Alla dessa personer hade pappa planerat in i en utflykt i går och även fast jag sa att det skulle bli skitväder så åkte vi iväg. Tolv personer.
.
Vi käkade frukost på båten. Mackor från Delselius, gott gott.
Sedan åkte vi till ett ställe kallat Borgen utanför Utö som det tog 1,5 timme att åka till. Men det gick inte att lägga till någonstans. Som pappa planerat till i veckor, det gick inte att lägga till där.. Bra. Så vi fick åka 20 minuter mer, till Långfjärden. Där åt vi rostbiff med potatissallad, glass och tog gungade i hängmattor. Vi skulle badat men det var kallt i både luften och vattnet så det struntade vi i.
.
Sedan åkte vi till Ornö och åt middag på värdshuset. Där var det riktigt gott, jag åt lammkokletter med stekt potatis, rödvinssås och vitlökssmör. Sen någon knasig efterätt. Den glade pensionären Håkan bjöd hela sällskapet på både frukosten och middagen. Och han beställde in massa champagne och sådant till föräldrarna. Han snålade liksom inte. Han är ganska tät nämligen. Jävla trevlig gubbe.
.
Hemfärden var jobbig. Det spöregnade och båten gungade som fan. Men då sov jag bara. Likväl som jag gjort på morgonen på väg till Långfjärden. Och efter lunchen. Men sen när jag kom hem orkade jag bara vara vaken i drygt en timme, sen somnade jag. Trött. Så blir det när man blir väckt klockan åtta.

Känslan

.. Man får i kroppen när man går in på tankafetast.se och ser att en film man väntat på längre kommit som torrent, den känslan är fin alltså. Ivrig, glad, nöjd.

Imponerande

Spinkiga lillebrosan med ett BMI på 16 har en jäkla elastisk mage. Lite imponerande.

Nu vet ni det.




Ålbadet

Badade i Ålbadet igår. Hittade en klippa som säkert var 15-16 meter som jag blev sugen på att hoppa ifrån. Tyvärr måste man hoppa ut 3-4 meter för att inte slå i berget så man måste ha mycket fart. Och även att ryggen är hel. Men det är den snart, nästa vecka är jag förhoppningsvis återställd.

Här är lite bilder från när lillbrorsorna hoppade från den vanliga Ålbads-klippan. Som är larvigt låg.






Morre och Joel hoppade för fullt. Själv fick man inte...

Viktnedgång

Alltså.. Det här fungerar inte. Förut vägde jag 73kg. Dock sa min mamma att jag såg lite rund ut då, men ändå. Nu väger jag inte ens 70kg. Det har jag inte gjort på hela sommaren. Men i morse vägde jag mig och tappade hakan. Nu väger jag bara 64kg. Jävla förbränning alltså, hur ska jag göra? Att vara nyttig fungerar ju inte. Man går bara ner.

Nu jävlar ska jag börja äta. Mycket. Och träna nästa vecka. Då kanske.

Klockan 19.00

Jag är inte död. Vet inte varför jag inte skrivit... Jag har väl glömt? Det finns liksom inget nytt att skriva om. Inget som hänt, jag gör ju i princip inget på dagarna. Går runt som en "gammal man" och tar det lugnt. Det har gått mer än en vecka men ryggen är fortfarande inte hel. Det är nu man ska börja fråga sig själv "om det var värt det".
.
Och det var det också, när jag tänker efter. Men det var fan inte värt att ha på sig foppa tofflor, landa på vattenskidor, bilolycka. Om det blir en nästa gång blir det utan skor.
.
Jag har i och försig ett värt inlägg att skriva om. Men då måste jag ta en bild. På farsans arm. Så jag återkommer med det. Ha de fint så länge, tjoo!

John och Oskar

Deras nya skiva är nog ganska skön.. I alla fall den här låten;


Du är ju sjuk

Jag: Kom grabbar, nu drar vi ner och badar!
Pappa: Nej de ska ni fan inte, klockan är halv tolv. Och du är för sjuk!
Jag:  HOOST, host, nej vad skojar du om, jag har inte ens badat idag.
Morgan: Får vi sova över i grannarnas stuga och se på film?
Pappa: Nej, ni behöver inte vara där varje natt
Jag: Men ja har, host, host, inte vart där sen i fredags!
Pappa: Nähepp, men det får du inte idag, du hör ju själv att du är sjuk.
Jag: Men vafan.. 38,2 graders feber och lite hosta och ryggsmärtor, sånt kan jag ta.
Pappa: Nej.

Drygt..

Dum dag

Klockan 12 åker jag med farsan ner till Strömmabron och går till en naprapat vi känner, och eftersom jag har feber vill hon inte hålla på med ryggen men fixar åtminstonde så jag inte är så sne. (Det skiljde tydligen 5 cm mellan skulderbladen).

Sedan åkte vi till Skärgårdsakuten men fick där rådet att åka till Nacka Akuten. Innan vi gjorde det tog vi varsin pizza i Gustavsbergs hamnen och tog det lugnt. Sedan åkte vi och köpte hostmedicin på vägen till Nacka. Men väl i Nacka så blev det ingen röntgen (som var anledningen till att vi åkte dit) utan han kollade bara på ryggen, frågade om jag hade självmordstankar och när han fick reda på att jag hoppat från 22 meter sa han bara "Jag är imponerad!".

Och sedan var man hemma vid 16.30....


Rekord varmt i Kroken

När jag kom hem från skärgården idag badade jag med brorsorna, grannarna och morgans kompis. Även föräldrarna var med... Hur som helst så var det varmt i vattnet. Hoppade i och blev förvånad och uttryckte mig så att "Ja, de är i alla fall inte kallt!".

Sedan tog man en titt på termometern och den visade att det var 27 grader. Jag blev lite snopen. Vi simmade rätt över sjön och upp på en liten brygga som låg gömd i vassen, och där var det inte ens svalkande. Vi kollade hur varmt det var där och det stod 29 grader. Och jag har spenderat 3 veckor av sommarn i ett badhus så jag vet hur det känns och... Ja, de var fan så varmt.


En dag i bastun

Min lillebror Joel brukar säga "Vad är det onödigaste du vet? - Att fota en zebra med en färgkamera!"

Men idag gjorde vi något ännu onödigare. Vi satt och bastade mitt på dagen när det var 30 grader i skuggan. Sen öppnade man en lucka i golvet och tog ett dopp. För vi var utanför Gällnö, på vår bastuflotte. Och vi åt pastasallad till lunch, drack coca-cola och käkade butterkaka till efterätt. Med farsan och bröderna. Men även med min farmor och hennes nya "vän" och hans snorklande son.



Trevlig dag, minsann.


Grisslinge igår

30 grader varmt och skinande sol. Åkte med brorsan till Grisslinge men sa farväl till honom vid parkeringen och gick till Jeppe, Matte å Seb. Sol och bad sol och bad. Sen en pizza på det. Fin fint, synd bara att man är invalid.




Mycket folk

Jag mår fan inte okej

Jag har fortfarande den här temperaturs disfunktionen i kroppen som gör att det helt plötsligt kan bli väldigt varmt, eller kallt. Jag har även ont i huvudet när jag vaknar varje dag. Dessutom känns det som att jag har träningsverk i högra sidan av nacken och jag antar att det kom från mitt 8 meters dyk. Sen har jag självklart ont i vänstra sidan av ländryggen som trycktes ihop p.g.a att jag hade Morgans skitstora foppa tofflor på mig när jag hoppade från Djuröbron. Och så hostar jag hela tiden och då smärtar det i ryggen. Mer ont? Ja, när jag badade på Grisslinge igår så ramlade jag och slog i knät i betongkanten, så nu är det svullet och gör ont. Men något blåmärke har det inte blivit, jag kan ju inte få sånna längre.

"Du lär ju"

.. Haha, japp jag gjorde ju det.

Fy fan vad det gjorde ont dock. Vänstra sidan av ländryggen tröcks ihop. Nu kan jag inte röra mig något vidare. Men det var värt det. Inte alla har ju hoppat från Djuröbron.
•Köp ett nytt glas till Ray-Ban brillorna. []
•Köp en grym kamera att fota och spela in med []
•Bada på så många ställen du kan, bl.a Ålbadet []
•Hoppa från Strömmabron
[x]
•Gör bakåtvolt från 8:an vid Stekvikklipporna
[x]
•Hoppa från Djuröbron
[x]


En dag i Ekvik

Tja på er!
Har typ haft någon sjukdom i tre dagar, ont i huvudet och dålig temperatur justering. Ni vet, svettas eller frysa hårt. Men detta har inte stoppat mig. I natt drog vi ner till Strömmabron, efter att jag tjatat sönder Morré och Erik att dra ner dit 03.07. Konstigt nog var det folk där (?) så jag vågade tyvärr inte klättra upp på taket på Krogen och hoppa.. skit alltså. Men bron blev det i alla fall.
Fatta det här alltså; En snubbe var ute och joggade 03.30 förbi bron. Hur jävla sjuk får man va?


Idag
..vaknade jag hungrig som ett djur. Havregrynsgröt och müsli slängde jag i mig, sedan blev det även 2st Omega-3 tabletter, 1st järntablett, 1st alvedon samt 1st allergi tablett. Och så lite kaffe på det.
Sen åkte jag, Morre och Erik med bussen (som var väldigt full) till Hagaberg, hoppade av och gick till Ekvik klipporna. Det blev en del hopp och efter någon timme bestämde vi oss för att glida vidare till McDonald's. Så vi behövde gå från Klipporna till Ålstäket i hettan. Fatta trött man blev...

Väl på Donken drack jag den godaste coca-colan jag någonsin druckit. Dock orkade jag bara äta upp min BigMac, men inte min pommes frites. Och de var inte gott..
Så där satt jag och frös på Donken och efter att vi ätit upp gick vi ut, men då frös jag ännu mer. Och då skulle Morré köpa choklad på Willys ni kan inte ana hur mycket jag frös där. Helvete. Nu måste jag fan sova.
Ha det fint!


PS
. Video kommer på det här. Men först måste jag dra till Djurö bron också, sen får ni se.

Ljudlös suger kuk

Fan vad jag hatar när folk har ljudlös på sina mobiler. På min mobil behöver man bara hålla in * så går det på av, men på andras mobiler måste man in och fiffla så dem orkar inte ta på ljudet när dem väl tagit på ljudlös. Detta lackar jag på.

Särskilt när min bror har ljudlös på, på sommarlovet? Och jag har bestämt med honom att vi ska hoppa från Strömmabron kl.04 på natten och han sedan inte svarar när jag ringer klockan 04...

Jag hade alltså suttit uppe och väntat tills klockan 4 för att hoppa och så svarar inte det aset. Detta var ganska irriterande då jag inte somnade förrän 04.30. Och skulle gå upp 08.10 för att vi skulle dra till Utö...

Blue Mountain State



Har dem senaste dagarna sett alla avsnitt av serien Blue Mountain State. Jävla skön serie alltså, om ni gillar American Pie och liknande filmer ska ni se den här serien, den är fett soft. Den visas på MTV klockan 22.10 på söndagar men är nu på det 14:onde avsnittet så ladda ner den eller streama.


Det ser ut som man simmar i öl

Trodde det aldrig skulle bli bra väder igår, men enligt SMHI skulle de bli det och, SMHI hade rätt. Badade då med flickorna Da Silva vid sköna gamla Kroksjön och tog en simmtur till hopptornen.

Varför i helvete kallar vi det hopptornen kom jag precis på.. vilka jäkla torn? Aja, det är för länge sedan döpt så, det får väl heta så. "Det ser ut som man simmar i öl" sa Jessica igår. Tyckte det var ganska skönt sagt. Vattnet é ju brun-orange-svart så.. Fyndigt.


Hände det något mer igår? Nä.. Sitter och väntar på att få min lön. Kommer ju inte få den förrän den 27:e... Palla vänta så länge innan jag kan börja spela in och avklara mina uppdrag. Får nog sno morsans filmkamera. Den som hon betalade 9 lakan för men nu inte använder för att minneskorten är fulla och hon inte vill köpa nya. Som kostar 300 kr... Bra där!


The Book of Eli

Min kusin var hemma hos oss igår och då gav han mig ett filmtips. Se "The Book of Eli" sa han. Så jag kollade trailern. Och nu vill jag fan se den. Denzel Washington, Gary Oldman och Mila Kunis liksom. Verkar fet soft.


Min "to-do-list".

Jag tänker inte bara sitta på häcken den här sommaren. Saker ska göras, upplevelser ska uppnås.
Har därför nu gjort en "att göra lista" som jag ska fylla i nu i sommar.

•Köp ett nytt glas till Ray-Ban brillorna. []
•Köp en grym kamera att fota och spela in med []
•Bada på så många ställen du kan, bl.a Ålbadet []
•Hoppa från Strömmabron []
•Gör bakåtvolt från 8:an vid Stekvikklipporna []
•Hoppa från Djuröbron []


Sommarlov!

Hejdå Gustavsbergsbadet, vi ses i höst!



ÄNTLIGEN! Nu har jag arbetat tre veckor på badet och idag var sista dagen! Så nu är det sommarlov, och jag ska från och med i morgon börja träna ordentligt. Jag ska även helt förlora uppfattningen om vilken veckodag det är och bara se alla dagar som "äh, det är nog lördag".

Till hösten kommer jag som sagt jobba en helg i månaden och kommer till skillnad från lönen nu (67kr) få 130kr i timmen. Med andra ord drygt 2000 kr i månaden, plus halva studiebidraget. Så cashflowet kommer att uppstå.

Plus de 6 lakanen jag får nu. Och så ska jag jobba två veckor på Lådna macken i slutet av sommaren så där rullar några tusenlappar till in. Soft, helt klart.

Skärgårdens snabbaste båt

Igår var det då tävlingen "Skärgårdens snabbaste båt" men eftersom att vi kom ner dit vid 17.oo hade de flesta båtar åkt iväg. Dock var bilparkeringen överfull, så man kan ju ana hur många som vart där under dagen. Eller nej, man behöver inte ana för på hemsidan står det att det var dygt 2000 pers.





Det var dock ändå lite drag. Hög musik spelade och folk dansade på sina båtar. Somrigt!

Grisslinge

.
Jag ska bada med flickorna Da Silva på måndag, och jag föreslog att vi skulle bada vid Grisslinge för att dem bor där. Men icke, detta ville dem inte utan istället skulle vi bada på sköna gamla Kroksjön.
Varför? Jo, för att den ena Da Silva:n tyckte "att hon var för tjock". Detta är hon dock inte. Och jag hade lust att bara där. Men men...
·
Så jag har kommit fram till en liten grej, då det är kallt i vattnet i Grisslinge. Ett litet påstående, ordspråk, eller något likande;
Vid Kroksjön badar man.
•Vid Grisslinge visar man upp sig.
·
PS. Det är nu 24 grader i Kroken! Kom å bada föffan.

Det går bra nu

Nu är det bara lördag och söndag kvar, sen börjar MITT sommarlov! Känns fett skönt. VD:n för badet pratade med mig idag också, och jag har skött mig så bra att dem ville att jag skulle börja jobba helger där ibland. Så när skolan börjar igen kommer jag att jobba på Gustavsbergsbadet var 3:e helg, så jag kommer alltid ha ett cashflow. Känns fanimig toppen!

A-team

Idag åkte jag in till stan med brorsorna och gick på donken, följt av att vi gled in på Rigoletto och såg på the A-team. Skön rulle helt klart, fett mycket action. Helt klart värld när morsan betalade (;

Shutter Island och lobotomi.

Nu fungerar ju min Mac igen så igår såg jag på Shutter Island med familjen. Den var som de flesta tycker, bra. Men det här med att alla säger "Man måste tänka rätt mycket" håller jag inte med om. De lägger ju ut hela förklaringen i slutet, vad var det för slugt med de?

.
Och det här med lobotomering, har en liten berättelse om det;
En f.d. arbetskollega till morsan hade en man som fick en hjärntumör. När kirurgerna opererade bort den från hjärnan så fick dem tyvärr med den här lilla delen av hjärnan som man tar bort vid lobotomering. Efter operationen hade mannen inga känslor kvar för sin fru. Inte för sina barn heller. Han mindes helt klart vilka de var, men eftersom den här hjärndelen var borta så kände han inget för dem och skiljde sig. Han blev då, som de i filmen kallar "ett tomt spöke".

RSS 2.0