The Ides of March

...Eller Maktens Män är en dramathriller som handlar om en presidentkampanj i USA.

Det är två män som kämpar om posten som demokraternas presidentkandidat och en av dem är Mike Morris (George Clooney). Till hans hjälp har han kampanjledaren Paul (Philip Seymour-Hoffman) och hans högra hand, Stephen (Ryan Gosling), filmens huvudroll.

Stephen är allas älskling. Han får jobbet att se lätt ut trots att varje ord han yttrar kan vändes emot honom. Men har har inte erfarehhet nog att veta exakt hur FULT det kan bli och därför är han inte tillräckligt på sin vakt. Han jobbar för Morris för att han tror på honom och hans politik. Han hävdar bestämt att något annat skulle vara omöjligt. Det är inte ett jobb han har tagit för att främja sin karriär, utan för att han faktiskt tror att Morris kan förändra världen till något bättre.


Det är i alla fall hans inställning så länge allt går som det ska. Men det är inte lika lätt att ha hög moral den dag då allt prövas på riktigt...

Eftersom jag inte visste så mycket om presidentkampanjer i USA var filmen intressant och lärorik (oj, fan vad tråkigt det där lät). Men det var en jävligt bra dramathriller faktiskt, man fördes in i det mörkare och smutsigare i det hela och blev nästan chockad hur minsta lilla kunde ändra allt. Från att vara så bra och framgångsrikt till att bli så slugt och knivhuggande.

Gosling är, likväl som Tom Hardy, en stigande stjärna. Han är ju fan med i princip allting nu, känns det som. Och det är bra, för han är grym!

Tryck på bilden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0