Monster

"I'm not a bad person. I'm a real good person."

Filmen Monster berättar den verkliga historien om Aileen Wuornos, den amerikanska white-trash-horan som blev lesbisk och därefter seriemördare. Filmen skildrar hennes liv från att hon möter den första personen som är snäll mot henne till att hon står inför hennes första rättegång.

Jag vill börja med att påpeka vilken otrolig förändring Charlize Theron gjort inför denna roll. I vanliga fall är hon skitsnygg men inför denna film hade hon gått upp i vikt, skaffat kontaktlinser och ett bra jävla sminkteam hade gjort henne ful för att se ut som Aileen. Och Charlize spelade rollen väldigt bra, hon vann faktiskt en Oscar för just denna roll år 2003.

Filmen i sig var väldigt bra. Den var hemsk, vacker och sorglig (mamma grät en del om man säger så). Och hennes uppväxt hon berättar om, hur hon blev våldtagen av sin pappas kompis när hon var 8, för att sedan få stryk av sin papppa när hon berättade det, det gav dig förståelse för hur hon blev. Att hon mördade andra mördare och våldtäktsmän, lite som Dexter. Men sen blev hon bara mer och mer av ett monster och pga det är en verklig historia var det väldigt obehagligt att se.

Tryck på le picture för att se trailern.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0