M:I - Ghost Protocol

Brandt: "26 minutes till door knock... 25 minutes till door knock... 24 minutes till door knock..."
Ethan Hunt: "The countdown is not helping."

När Ethan Hunt och IMF beskylls för att ha bombat Kreml klipper den amerikanska staten plötsligt alla band till organisationen, något presidenten kallar ”Ghost Protocol”. Utan resurser eller manskap måste Ethan hitta ett sätt att rentvå hans organisations namn och dessutom förebygga ännu en terrorattack. För att komplicera saken ytterligare måste han genomföra uppdraget tillsammans med ett team bestående av andra sparkade IMF-agenter, med personliga motiv som han inte är helt klar över.

Den börjar lite mjukt kan jag tycka, kanske för överdrivet. Men sen kommer "den andra början" i ett ryskt fängelse som Ethan Hunt (Tom Cruise) blir fritagen ur - och det är On. Skillnaden på den här och föregående filmer är att den har mer av glimten-i-ögat, t.ex när agenterna, precis som vi i publiken, ofta hajar till inför vilka omöjliga stunts de ställs inför. Även om de förstås sekunden senare kastar sig ut från fönstret på världens högsta byggnad som om det vore ännu en dag på jobbet, så ser vi att det inte handlar om några superhjältar.

Sen det här med alla dessa high-tech prylar, till skillnad från i princip alla andra agentfilmer så kan de få för sig att krångla, precis när och var som helst. Som det ju är i verkliga livet. Sen har vi Benji (Simon Pegg) som gör den obligatoriska roliga rollen, vilket varken Nico eller Erik uppskattade. Det gjorde däremot jag, han är skön ju!

Kul att Micke Nyqvist spelade den svenska skurken, dock var det inte alls speciellt rolig skurk, Philip Seymour Hoffmans i Mission: Impossible III var MYCKET bättre.

Det SJUKASTE med hela filmen är Tom Cruise. Mannen är 50 år och gör i princip alla stunts själv, till exempel klättrar han PÅ RIKTIGT på världens högsta byggnad (han sitter fast i x antal rep som inte syns, MEN ÄNDÅ!)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0