Tärningsspelaren

" Tärningsspelaren handlar om en man vars yrke är psykiatriker, som lever sitt liv med hjälp av en tärning. Han har tröttnat på sitt enformiga liv och han börjar ge tärningen makt att bestämma vilka val han ska göra. Han bestämmer sex alternativ till vad han kan göra eller hur han ska agera i olika situationer och sen gör han det som tärningen visar. Det börjar med att han våldtar grannfrun och det blir både värre och mindre allvarligt under bokens gång.

Under en fest antar han sex olika personligheter: saktmodig Jesus, uppriktig tärningsspelare, hämningslös sexdåre, stum idiot, pretentiös konstnär och vänsterradikal. 
Rhineharts bok om mannen som fullt ut låter sitt liv styras av tärningens - slumpens tal - har nått kultstatus över hela världen.
"
.
Jag började läsa Tärningsspelaren i Lanzarote, läste 150 sidor, sen hann jag inte med mer då vi åkte hem. Men den var jävligt intressant skall ni veta. Det är faktiskt en självbiografi. Vill fortsätta läsa den, rolig som fan. Ni som läser psykologi borde läsa den, för den fuckar upp med moral och allt det ganska hårt. Kommer tydligen en film på den 2012 också. Kan nog bli sevärt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0