Scott Pilgrim vs. The World



Filmen är baserad på serien med samma namn. Trodde den skulle vara skit, men ändå något man "bör ha sett" liksom. Men den överraskade mig ganska grymt. En film som inte tar sig själv på för stort allvar, men inte alls plojjar bort allting som värdelösa parodier. Den var enligt mig riktigt jävla skön, snabba klockrena kommentarer, helt nya flippade effekter och Michael Cera i huvudrollen.

Filmen handlar om Scott Pilgrim som bor i Kanada. Scott är basist i ett band, bor tillsammans med sin bästa kompis som är bög (sover även i samma säng) och dejtar en 17årig high-school tjej som är kines (detta poängterar dem omotiverat flera gånger i filmen). Sedan möter han Ramona, och han faller direkt för henne och gör inte efter allt för lång stund slut med sin nuvarande kinesiska flickvän för att kunna dejta Ramona istället. Dock får han sedan reda på att han måste slåss och besegra hennes sju onda ex-pojkvänner för att kunna fortsätta dejta henne.

Det är liksom som en blandning mellan en film, en serietidning och ett gammalt nintendo spel. Jävligt roligt faktiskt, nyskapande liksom. Ett exempel är när han faktiskt lyckas besegra den första han slåss med och motståndaren då förintas och blir till mynt, och ett "1000" ploppar upp på skärmen. "Oh, coins!" säger han med sin mesiga och förvirrade röst. Helt random.
Jag gillar't.

Genre: Komedi, Sci-Fi, Serietidining
Betyg på IMDB: 8.0

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0